ursula von der leyen vacuna

La Unió Europea (UE) avança a juliol l'objectiu de tenir el 70% de la població adulta vacunada, davant l'anterior previsió quan el situava a finals d'estiu. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat aquest divendres que arribaran als 1.800 milions de vacunes fins a l'any 2023.

"La campanya de vacunació de la UE va pel bon camí", ha dit Von der Leyen en declaracions durant una roda de premsa al costat del CEO de Pfizer, Albert Bourla, amb qui ha visitat la fàbrica de vacunes de Puurs (Bèlgica).

La presidenta de la Comissió Europea ha volgut agrair a les farmacèutiques el seu treball, assegurant que "gràcies a socis forts i fiables com Pfizer i BioNTech, la vacunació a la UE s'està accelerant".

"Vam tenir dificultats al començament de la nostra campanya de vacunació, però la nostra àmplia cartera de vacunes i proveïdors sòlids ens van permetre canviar el rumb", ha afirmat Von der Leyen.

A més, la UE ha tancat un acord amb aquestes dues farmacèutiques per rebre 1.800 milions de la seva vacuna contra la Covid-19 entre 2021 i 2023. Fins a la data, Brussel·les havia acordat la compra de fins a 600 milions de dosis d'aquesta marca.

D'altra banda, la Comissió Europea ha confirmat que compta amb el suport gairebé unànime dels estats membres per portar als tribunals AstraZeneca per no complir amb el contracte de lliuraments de vacunes.

Noticias relacionadas

contador