coronaviruscbvacunajjj

Johnson & Johnson ha emès un comunicat aquest dimecres afirmant que la dosi de reforç per a la seva vacuna, desenvolupada per Janssen, la branca farmacèutica de la companyia, augmenta la protecció contra la Covid-19 demostrant una alta resposta immunitària en els pacients.

  • 146,14$
  • -0,46%

La segona dosi "va generar un augment ràpid i robust d'anticossos d'unió a l'espiga, nou vegades més gran que 28 dies després de la vacunació primària d'una sola dosi", segons comenten a l'escrit.

Johnson & Johnson ha realitzat dos assajos amb la seva vacuna contra la Covid-19 amb l'objectiu de demostrar que les dosis de reforç augmenten la resposta immunitària dels pacients. No s'han donat moltes dades al respecte, però la companyia ha enviat els estudis a medRxiv, un centre d'intercanvi d'informació en línia que publica articles científics que encara no han estat revisats per parells. Els estudis encara no s'han publicat.

"Hem establert que una sola injecció de la nostra vacuna Covid-19 genera respostes immunitàries fortes i robustes que són duradores i persistents al llarg de vuit mesos", ha dit el doctor Mathai Mammen, cap global de recerca i desenvolupament de Janssen. "Amb aquestes noves dades, també veiem que una dosi de reforç de la vacuna de Johnson & Johnson augmenta encara més les respostes d'anticossos entre els participants de l'estudi que havien rebut prèviament la nostra vacuna", ha reafirmat.

Les autoritats sanitàries federals ja han realitzat un pla per inocular les dosis de reforç dels seus competidors, Pfizer i Moderna, però no hi han inclòs la de Janssen. Malgrat això, fins que l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès) i els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) l'autoritzin, cap pla d'aquest tipus pot tirar-se endavant.

Les dues entitats sí van donar el vistiplau a una tercera punxada a les persones inmunideprimidas, però no a la població general.

Mammen ha sentenciat en un comunicat que la companyia discutiria una estratègia amb els funcionaris de salut pública per oferir dosis de reforç de la seva vacuna vuit mesos o més després de la dosi primària.

Noticias relacionadas

contador