ep una enfermera administra la vacuna contra el covid 19 en el dispositivo puesto en marcha en la
Rober Solsona - Europa Press

La decisió dels països rics d'aplicar dosis de reforç de vacunes del coronavirus mentre milions de persones a l'Àfrica romanen sense vacunar és una burla al principi d'equitat i "amenaça la promesa d'un demà més brillant" per al continent, segons va denunciar aquest dijous l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

"Just quan els nostres esforços semblen estar enlairant, Àfrica s'enfronta a vents en contra. Els moviments d'alguns països a nivell global per introduir dosis de reforç es burlen de l'equitat de les vacunes", va declarar durant una roda de premsa virtual la directora regional de l'OMS per a Àfrica, Matshidiso Moeti.

Les declaracions de Moeti es produeixen un dia després que els Estats Units anunciés que oferirà una tercera dosi anticovid a tota la seva població des de setembre sota l'argument que la seva protecció disminueix "amb el temps" i davant l'avanç de la variant delta, més contagiosa i predominant en aquest país.

La directora regional i altres funcionaris de salut africans, incloent-hi els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties d'Àfrica, havien advertit contra les injeccions de reforç durant les últimes setmanes, ja que menys d'un 2% de la població del continent de 1.300 milions de persones està completament vacunada.

La situació a l'Àfrica segueix "molt fràgil", ja que la variant delta és ara dominant a la majoria dels 54 països del continent, va dir Moeti, i va recordar que es van confirmar més de 7,3 milions de casos i més de 186.000 morts al continent, on els sistemes de salut s'esforcen per proporcionar oxigen, metge i altres cures.

Noticias relacionadas

contador