pfizer va demander a la fda d autoriser un rappel supplementaire de son vaccin pour lutter contre le variant delta

La farmacèutica nord-americana Pfizer va divulgar aquest dimecres que una tercera dosi de la seva vacuna contra la Covid-19 pot "impulsar amb força" la protecció contra la variant delta del coronavirus davant d'un esquema de dues dosis, segons dades preliminars d'un estudi.

L'empresa va indicar durant una presentació que les seves dades suggereixen que una tercera dosi produeix nivells d'anticossos contra la variant delta cinc vegades més alts en persones entre 18 i 55 anys, i més d'11 vegades en gent entre 65 i 85 anys, en comparació amb els nivells després de la segona dosi.

Hi ha un "potencial estimat per a un augment de fins a 100 vegades en la neutralització de la variant delta després de la dosi 3, en comparació amb la dosi anterior", van escriure els investigadors a les diapositives de dades de Pfizer.

Les dades també mostren que els nivells d'anticossos són molt més alts després d'una tercera dosi que una segona dosi contra la variant original del coronavirus i la variant beta, identificada per primera vegada a Sud-àfrica.

Noticias relacionadas

contador