coronavirus-un-comite-d-experts-recommande-l-autorisation-du-vaccin-j-j-aux-usa
146,14$
  • -0,68$
  • -0,46%

Johnson & Johnson ha decidit retardar el llançament de la seva vacuna a Europa després de les advertències de l'FDA i els CDC als Estats Units per una possible relació amb sis casos de trombes.

"Hem estat revisant aquests casos amb les autoritats sanitàries europees i hem pres la decisió de retardar de forma proactiva el llançament de la nostra vacuna a Europa", explica la farmacèutica en un comunicat.

Tot i la precaució de Johnson & Johnson, des de l'Agència Europea del Medicament (EMA) han subratllat que "actualment no està clar si hi ha una associació causal" entre la vacuna i aquestes afeccions.

La paralització es produeix en un moment clau per a Espanya. Demà, dimecres, estava previst que es comencessin a subministrar les 300.000 dosis que han rebut aquest dimarts, de manera que això suposa un seriós contratemps per avançar en el procés de vacunació, ja que se n'esperaven 5,5 milions de dosis durant el segon trimestre.

El president d'Espanya, Pedro Sánchez, ha volgut quedar-se amb el costat bo de la notícia i ha assegurat que es tracta d'una prova més que les vacunes funcionen. "En aquest sistema de controls, que es produeixin aquests aturades no deixa de demostrar les garanties del propi procés de vacunació", ha insistit Sánchez,

Noticias relacionadas

contador