ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

Alemanya intentarà prohibir l'entrada a la Unió Europea (UE) als viatgers britànics, independentment que s'hagin vacunat contra la Covid-19, segons ha informat aquest dilluns el diari The Times.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, vol designar la Gran Bretanya com a "país preocupant" perquè la variant Delta del coronavirus està molt estesa, segons el diari britànic.

Els plans seran discutits per alts funcionaris europeus i nacionals durant el comitè de resposta a la crisi política integrada de la UE i es trobaran amb la resistència de Grècia, Espanya, Xipre, Malta i Portugal.

La cancellera alemanya té previst reunir-se amb el primer ministre britànic, Boris Johnson, a Chequers la propera setmana.

Gran Bretanya desvetllarà al mes que ve plans per permetre que les persones totalment vacunades viatgin sense restriccions a tots els països, excepte als de més risc de Covid-19.

Segons apunta The Times, la postura del president de França, Emannuel Macron, serà la de donar suport a la quarantena obligatòria per a aquells viatgers que no hagin estat immunitzats.

Aquest mateix rotatiu cita fonts de l'executiu britànic, que asseguren que Berlín està cada vegada més sola en la seva pretensió d'impedir l'entrada dels arribats del Regne Unit i que cada país voldrà prendre la seva pròpia decisió en aquesta matèria.

Noticias relacionadas

contador