ep archivo   playa de las vistas en el municipio de arona tenerife sombrillas hamacas mar sol verano
EUROPA PRESS - Archivo

El turisme es ressent en borsa després de l'anunci que ha fet aquest dilluns el president del Govern, Pedro Sánchez. Meliá és un dels pitjors, però també cauen altres valors com IAG o eDreams davant els nous controls que Espanya exigirà als turistes britànics dins de 72 hores. En concret, ha dit el cap de l'Executiu, que els turistes britànics hauran de presentar una PCR negativa o la pauta de vacunació completa per poder entrar sense problemes a les Illes Balears.

  • 6,38€
  • 0,00%

IAG

  • 2,05€
  • -0,87%
  • 7,31€
  • -2,14%

Meliá Hotels es deixa un 5% en borsa, mentre que els títols d'IAG perden més d'un 2%. Per la seva banda, eDreams cau també més de dos punts percentuals. La mesura anunciada per Sánchez en una entrevista a la Cadena Ser no ha caigut gens bé als valors del sector turístic, que cada vegada que alguna cosa amenaça amb ennuvolar la temporada estival, tan esperada després de les restriccions, es ressenten amb força en borsa.

Fa tot just uns dies celebraven la inclusió de les Balears a la 'llista verda' de destinacions segures a on els britànics poden viatjar, segons va acordar el govern de Boris Johnson, sense necessitat d'haver de guardar una quarantena de deu dies en tornar. Precisament aquesta decisió de Downing Street és la que ha propiciat la reacció de l'executiu espanyol, després de la petició del govern balear de Francina Armengol per introduir mesures addicionals.

L'arxipèlag pretén evitar que hi hagi un 'colador' a les illes després de l'augment de contagis al Regne Unit associats a la variant Delta de la Covid-19, la qual es va originar a l'Índia i que ha obligat el govern britànic a retardar la reobertura. Armengol va demanar a Sánchez mesures addicionals per donar certa seguretat en un moment en què, a més, Balears es troba en el punt de mira pel megabrote de contagis originat a Mallorca entre els joves que van viatjar allà per celebrar el final de curs.

Noticias relacionadas

contador