ep el presidente del gobierno pedro sanchez durante su visita a buenos aires
POOL MONCLOA/BORJA PUIG DE LA BELLACASA

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat avui que Espanya exigirà una PCR negativa o vacuna completa a tots els ciutadans que vinguin del Regne Unit al nostre país, i més concretament a les Illes Balears. La mesura començarà a aplicar-se dins de 72 hores, tot i que el turisme ja ha començat a ressentir-se en borsa.

Així ho ha avançat el cap de l'Executiu en una entrevista a la Cadena Ser, durant la qual ha justificat que aquesta mesura es pren perquè les dades que arriben des del Regne Unit són preocupants, i més a causa de la propagació de la variant Delta de coronavirus, la qual es va originar a l'Índia. Com ha dit, al país tenen uns contagis "molt per sobre dels 150 casos per 100.000 habitants en 14 dies".

Segons la seva opinió, això és sinònim que cal prendre més precaucions, com reclamava el Govern de les Illes Balears que dirigeix ​​Francina Armengol, que havia demanat que es fixessin "controls d'entrada estrictes i segurs" als ports i aeroports de l'arxipèlag als turistes britànics, i per això d'aquí a tres dies començaran a adoptar aquestes mesures addicionals per als viatgers anglesos que arribin a les illes. Es tracta, ha explicat Sánchez, de les mateixes exigències que es demanen a la resta de turistes europeus.

Espanya, no obstant això, dona un espai de temps de 72 hores, perquè els operadors turístics ho tinguin en compte i puguin adaptar-se a la nova situació.

La decisió de l'Executiu central es produeix després que el gabinet de Boris Johnson inclogués, a finals de la passada setmana, les Illes Balears a la seva 'llista verda' de destinacions segures a les quals els britànics poden viatjar sense necessitat de guardar quarantena a la tornada. Fins ara els britànics podien viatjar a Espanya sense restriccions, però la decisió de Downing Street va portar el govern balear a demanar noves mesures, tenint en compte també el recent megabrote de contagis que s'ha produït a Mallorca entre joves de viatge de fi de curs, que ja afecta gairebé un miler de persones que s'han contagiat de la Covid-19.

PRESCINDIR DEL "TURISME D'EXCESSOS"

Fa uns dies Iago Negueruela, portaveu del Govern de les Balears, va dir precisament a la Ser que calia "establir controls a l'arribada dels britànics". Segons ha explicat, les autoritats de les illes volen prescindir del "turisme d'excessos" i apostar per un "turisme familiar i tranquil". "Ho estem dient i esperem que la responsabilitat de tots ens permeti salvar la temporada. Si hi hagués qualsevol incident actuaríem amb contundència", ha avançat.

Noticias relacionadas

contador