ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete en el acto donde se ha inaugurado 42
Álex Zea - Europa Press

Telefónica va reduir el benefici net un 20,3% al primer trimestre de l'any, fins als 706 milions d'euros. Els ingressos disminueixen un 9,0% interanual durant el període (9.410 milions), a causa principalment dels canvis en el perímetre (-1.592 milions, fonamentalment per la desconsolidació de Telefónica Regne Unit l'1 de juny del 2021 després de la creació de l'aliança d'empreses VMO2), parcialment compensats per l'impacte positiu del tipus de canvi.

  • 4,22€
  • 1,73%

En termes orgànics, incloent-hi el 50% dels resultats de l'aliança d'empreses VMO2, els ingressos augmenten un 3,2%, amb un creixement del 2,0% als ingressos del servei i del 14,1% a les vendes de terminals. L'operadora ha dit que, en termes orgànics, els ingressos mantenen un comportament resistent al primer trimestre a tots els mercats en què opera el grup.

Espanya ha representat el 28% dels ingressos obtinguts per la companyia; Hispanoamèrica, el 20%; Brasil, el 18%; Alemanya, el 18%; i el Regne Unit, el 14%. També per mercats, el 30% del resultat operatiu abans d'amortitzacions (OIBDA) ha estat procedent d'Espanya; el 21%, del Brasil; el 16% d'Alemanya; el 16% d'Hispanoamèrica; i el 15%, del Regne Unit.

L'OIBDA disminueix un 6,4% interanual (3.199 milions), afectat principalment pels canvis al perímetre (-588 milions), parcialment compensats per les plusvàlues i l'evolució favorable dels tipus de canvi. En termes orgànics, incloent-hi el 50% dels resultats de l'aliança d'empreses VMO2, el creixement de l'OIBDA accelera fins al 2,1% interanual gràcies al comportament dels ingressos. La companyia ha assenyalat que, en termes orgànics, la tendència de l'OIBDA és positiva a tots els mercats del grup, llevat d'Espanya.

El flux de caixa lliure se situa als 513 milions, una millora de 480 milions respecte al primer trimestre de l'any passat.

El deute net es redueix un 23,3% interanual, fins als 27.453 milions, a causa de les operacions de fusions i adquisicions, el "sòlid" flux de caixa i els "sòlids" fonamentals, ha dit la companyia. Al primer trimestre del 2002, el deute net s'incrementa en 1.400 milions d'euros a causa fonamentalment de l'efecte del tipus de canvi.

La posició de liquiditat arriba als 22.302 milions d'euros. Telefónica ha assenyalat que té coberts els seus venciments fins més enllà del 2024.

telefonica tabla 1t22

Resultats Telefónica primer trimestre

"Malgrat l'augment de la inflació, el continu i sostingut creixement permet un sòlid començament d'any, amb creixement orgànic generalitzat i una sòlida generació de flux de caixa lliure. En termes reportats, creixem a doble dígit en ingressos al Brasil i Hispanoamèrica i a dígit mitjà-alt a Alemanya i el Regne Unit, alhora que millorem el creixement d'ingressos a Espanya. Quant a l'OIBDA, creixem a doble dígit al Brasil i a un dígit mitjà-alt a Hispanoamèrica, Alemanya i el Regne Unit", ha destacat José María Álvarez-Pallete, president executiu de Telefónica.

"De cara al futur, estem en línia per assolir els objectius financers del 2022 i confirmem el dividend del 2022. Continuem veient importants oportunitats per impulsar el rendiment a través de la digitalització i ajudar la societat a construir un futur més verd i més inclusiu“, ha afegit.

En termes orgànics (incloent-hi el 50% de l'aliança d'empreses VMO2), Telefónica preveu un objectiu anual d'ingressos de "creixement d'un dígit alt". Per a l'OIBDA, estima un "creixement d'un dígit baix". Pel que fa a la ràtio orgànica el 2022, l'objectiu anual és del 15%.

Pel que fa al dividend, el segon tram del dividend del 2021 (0,15 euros per acció) es pagarà el juny d'aquest any, mitjançant la modalitat de dividend flexible voluntari. El dividend del 2022, de 0,30 euros per acció en efectiu, es pagarà el desembre del 2022 (0,15 euros per acció) i el juny del 2023 (0,15 euros per acció).

Noticias relacionadas

contador