ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una junta general de
Marta Fernández Jara - Europa Press

Després del tancament de l'operació d'Oi, JP Morgan ha retallat el preu objectiu a Telefónica, passant dels 4,3 euros als 4,1 euros per acció en què el situa ara. A més, li atorga una recomanació d'infraponderar.

  • 4,22€
  • 1,73%

El moviment es produeix un mes després que els analistes de l'entitat decidissin situar als 4,3 euros el preu objectiu, elevant-lo en aquesta ocasió, en considerar, a finals de març, que "els fonaments estan millorant" en les telecos europees i que "estan sorgint brots verds" al sector. "La majoria de les empreses de telecomunicacions haurien de tornar a créixer aquest any", deien.

Però hi ha hagut un fet que els ha fet retrocedir en la valoració: la compra dels actius mòbils d'Oi al Brasil per 1.060 milions. A finals d'abril, Telefónica, Telecom Italia (TIM) i Claro van tancar la compra dels actius mòbils d'Oi en una operació en què l'empresa espanyola ha fet un desemborsament de 5.373 milions de reals brasilers (1.063 milions d'euros).

A més, Telefónica espera extreure unes sinergies de 5.400 milions de reals brasilers (1.025 milions d'euros) de la integració dels actius mòbils d'Oi, xifra que suposa pràcticament el mateix que va pagar per aquest paquet d'actius compost per 12,5 milions de clients, 43 MHz de freqüències i 2.700 emplaçaments.

Per tècnic, l'analista de Bolsamanía, César Nuez, considera que "el més probable és que puguem veure un atac al suport dels 4,4 euros, preus molt propers als actuals. Per aquests preus estarem molt pendents de l'aparició d'un senyal de fortalesa que ens faci pensar en una continuació de les pujades”.

Noticias relacionadas

contador