coronavirus-resultats-prometteurs-pour-un-vaccin-experimental-de-moderna 20201116134028
104,05$
  • -4,81$
  • -4,41%

Moderna assegura que la seva vacuna contra la Covid-19 té una immunitat amb una durada d'almenys un any i que protegeix també contra les noves soques del coronavirus sorgida en diversos països, entre ells el Regne Unit. Les primeres dosis d'aquesta vacuna ja són a Espanya.

Durant la conferència organitzada per J.P. Morgan Healthcare, Moderna ha afirmat que confiava que la tecnologia d'ARN missatger (ARNm) que utilitzava era adequada per desplegar una vacuna basada en la nova variant del coronavirus que ha sorgit en un grapat de països. La vacuna de la companyia, mRNA-1273, utilitza mRNA sintètic per imitar la superfície del coronavirus i ensenyar al sistema immunològic a reconèixer-ho i neutralitzar-lo.

La companyia també ha donat a conèixer que espera lliurar-ne entre 600 milions de dosis i 1.000 milions de dosis de la seva vacuna el 2021, segons els acords de compra anticipada signats amb els governs. "L'equip se sent molt còmode amb l'historial que tenim ara... que estem en camí de lliurar-ne almenys 600 milions de dosis", ha dit el seu director executiu, Stéphane Bancel.

ARRIBEN A ESPANYA

Precisament, en aquestes últimes hores, les primeres dosis de la vacuna de Moderna han arribat al magatzem central del Ministeri de Sanitat i des d'allà es repartiran a les CCAA, segons han informat des de Moncloa. En total, seran 600.000 dosis les que arribaran a Espanya al llarg de sis setmanes.

Noticias relacionadas

contador