pfizer vacuna coronavirus portada

El 2021 és un any en què hi ha posades grans expectatives. La societat confia que l'arribada de la vacuna alleugi les restriccions dels països i la vida del dia a dia cada vegada s'assembli més a la que hi havia al febrer de 2020. Encara que sens dubte les que han agafat amb més ganes l'any nou són les grans farmacèutiques.

  • 109,03$
  • 1,06%

La venda massiva de vacunes als països de tot el món va generarà ingressos importants en Pfizer-BioNTech i Moderna, les companyies més avançades en la carrera per la immunitat. Segons dades proporcionades per Finaria, les vendes de la vacuna contra la Covid-19 suposaran als tres grups uns ingressos de 14.700 milions de dòlars durant els pròxims tres anys.

El medicament de Pfizer-BioNTech ha estat el primer a començar a distribuir-se. La cooperació entre ambdues farmacèutiques generarà uns ingressos de 3.100 milions de dòlars el 2021. No obstant això, els experts destaquen que aquesta xifra s'anirà disminuint durant els propers anys. Aquest fàrmac està en desavantatge respecte al dels seus competidors. Necessita temperatures d'uns 70 graus sota zero per conservar-se adequadament.

Moderna serà la més beneficiada d'aquesta situació. El seu medicament no necessita temperatures tan baixe, cosa que portarà els països a decantar-se per les seves dosis, el seu transport i emmagatzematge de la qual és més fàcil. Durant els propers 12 mesos Moderna s'embutxacarà a prop de 3.500 milions, una xifra 400 milions superior a la del tàndem Pfizer-BioNTech. Al contrari del que passarà amb les dues últimes, els ingressos de Moderna es mantindran estables en el temps.

Tant Pfizer-BioNTech com Moderna estan centrats en producció del medicament contra la Covid-19. Tant que els primers han informat que retallaran els enviaments de la seva vacuna a Europa durant un temps. L'objectiu no és altre que augmentar-ne la producció.

"Encara que això afectarà temporalment els enviaments de finals de gener a principis de febrer, proporcionarà un augment significatiu de les dosis disponibles per als pacients a finals de febrer i març", ha detallat la companyia en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador