ep archivo   la presidenta de inditex marta ortega y el consejero oscar garcia maceiras en la junta
INDITEX - Archivo

Inditex ha comunicat aquest dimecres que, al primer semestre de l'exercici 2022 (de l'1 de febrer al 31 de juliol), les vendes, l'EBITDA i el benefici net han arribat a un màxim històric.

  • 45,34€
  • 1,43%

El benefici net del període es va incrementar un 41%, fins als 1.794 milions. Les vendes van assolir 14.845 milions (+24,5%). Les vendes a tipus de canvi constant van créixer un 25%. La companyia ha subratllat que les vendes van ser positives a totes les àrees geogràfiques.

El resultat consolidat (EBITDA) va créixer un 30%, fins als 4.029 milions. Inditex ha proveït íntegrament les despeses estimades per a l'exercici 2022 a Rússia i Ucraïna. Un càrrec extraordinari per 216 milions d'euros va ser inclòs als comptes del primer trimestre del 2022.

L'EBIT va créixer un 44%, fins als 2.431 milions i el benefici abans d'impostos va pujar un 42%, fins als 2.340 milions.

"Aquests resultats s'expliquen per quatre factors clau en el nostre exercici. La nostra proposta de moda, una experiència de compra constantment optimitzada per als nostres clients, el nostre enfocament en sostenibilitat i el talent i compromís de la nostra gent. El nostre model de negoci està funcionant a ple rendiment i té un gran potencial de creixement a futur”, ha declarat Óscar García Maceiras, conseller delegat de la tèxtil.

La companyia subratlla que, al llarg del primer semestre, el trànsit i les vendes a la botiga han crescut de manera destacada i que aquesta tendència continua. Inditex ha dit que la diferenciació de les botigues "ha estat clau en aquesta dinàmica". Alhora, ha indicat que la venda en línia ha progressat "de manera satisfactòria" i va ser positiva al segon trimestre. La companyia espera que la venda en línia superi el 30% de la venda total el 2024.

Inditex ha remarcat que l'execució del model de negoci ha estat "molt destacada". El marge brut es va situar en 8.594 millons, un 24,5% superior al del primer semestre del 2021 i representa el 57,9% de les vendes, el més alt dels darrers set anys. L'empresa ha anticipat que espera un marge brut estable (+/- 50 punts bàsics) per a l'exercici de 2022.

Les despeses d'explotació han augmentat un 20% respecte al primer semestre del 2021, mentre que la caixa neta s'ha incrementat un 15%, fins als 9.242 milions.

El dividend final de l'exercici 2021 (0,465 euros per acció) es pagarà el 2 de novembre.

INICI DEL SEGON SEMESTRE

Inditex ha assenyalat que les col·leccions de tardor/hivern han estat "molt ben rebudes pels nostres clients".

Les vendes a la botiga i en línia a tipus de canvi constant entre l'1 d'agost i l'11 de setembre han crescut un 11% respecte al període rècord del 2021.

Per incrementar la disponibilitat de producte enfront de possibles tensions a la cadena de subministrament al segon semestre, Inditex ha anticipat temporalment les entrades d'inventari de la campanya tardor/hivern. Per aquest motiu l'inventari el 31 de juliol de 2022 va créixer un 43%. L'11 de setembre, els nivells d'inventari són un 33% superiors.

La companyia ha indicat que segueix veient "fortes oportunitats de creixement" i ha precisat que la seva prioritat és millorar contínuament la proposta de moda, optimitzar constantment l'experiència del client, mantenir l'enfocament en sostenibilitat i preservar el talent i el compromís dels treballadors.

El creixement futur també se sustenta a la inversió. L'empresa estima que la inversió el 2022 serà d'aproximadament 1.100 milions d'euros.

A tipus de canvi actuals, Inditex preveu un impacte de divisa de +0,5% sobre vendes a l'exercici 2022.

Noticias relacionadas

contador