ep ignacio garralda presidente de mutua madrilena
MUTUA MADRILEÑA - Archivo

Grupo Mutua Madrileña va incrementar un 8,3% el seu benefici net al 2019, fins als 289,1 milions d'euros, gràcies a la bona marxa de totes les activitats que desenvolupa i al comportament positiu dels ingressos dels diferents rams asseguradors, especialment auto i salut, segons va informar la companyia aquest dimecres.

El president del grup, Ignacio Garralda, ha destacat que 2019 ha estat un any "molt satisfactori i reeixit" per a Mutua, amb uns ingressos per primes que van assolir els 5.454,8 milions d'euros, un 3,5% per sobre de l'any anterior, i un augment de les pòlisses del 3,7%, fins a superar els 8,7 milions.

Els ingressos per primes del segment de no vida van créixer un 4,4%, fins a 5.268,3 milions d'euros, una evolució que va situar la companyia al capdavant del rànquing nacional d'assegurances no vida per segon any consecutiu. Grupo Mutua també va mantenir la primera posició al rànquing d'assegurances de salut, la segona en assegurances d'auto i la primera en accidents.

Per rams, el d'autos va elevar un 5,3% els ingressos per primes, fins a 1.563,5 milions d'euros, amb més de 3,23 milions de pòlisses (+5,7%), mentre que els ingressos del ram de multirisc-llar van créixer un 8%, fins a 603,2 milions d'euros, elevant fins a més de dos milions la cartera de clients.

El ram de salut va assolir un volum de primes de 2.688,5 milions d'euros a través d'Adeslas, un 6,5% més que al 2018. SegurCaixa Adeslas, empresa integrada en Grupo Mutua Madrileña i participada per CaixaBank, va aconseguir 3.863 milions d'euros d'ingressos (+4,2%) i un benefici net de 386,6 milions d'euros (+10,5%).

Quant al segment de vida, els ingressos es van reduir un 16,8%, fins a 186 milions d'euros, per la cerca de majors rendibilitats a causa dels baixos tipus d'interès, que va provocar el traspàs d'assegurances d'estalvi a altres productes d'inversió del grup comercialitzats per Mutuactivos, com a fons d'inversió o carteres gestionades. Mutuactivos es va convertir l'any passat en la gestora independent amb major volum de captacions netes en fons, en obtenir 812 milions d'euros.

El valor dels actius patrimonials de Mutua també va créixer a preus de mercat, de manera que al tancament de 2019 va ascendir a 9.279 milions d'euros, un 5,5% per sobre dels resultats de l'any anterior. Tenint en compte SegurCaixa Adeslas, els actius consolidats del grup es van situar en 13.183 milions d'euros.

D'altra banda, el grup va aconseguir un marge de solvència de 322% al final de l'exercici, per davant de la resta de grups asseguradors espanyols, i el nombre de treballadors va créixer un 12,2%, fins a 8.975 treballadors.

SEGON ANY DEL PLA ESTRATÈGIC

El grup ha conclòs el segon any del seu pla estratègic 2018-2020, els eixos principals del qual passen per garantir el manteniment del creixement rendible i sostingut i accelerar el procés de diversificació i transformació digital.

Una de les seves línies principals és reforçar el lideratge de Mutuactivos com la primera gestora independent, fent-la créixer de manera significativa en el segment de l'assessorament financer a particulars.

En aquest sentit, en poc més d'un any Mutua ha pres el control d'Alantra Wealth Management, de la qual en posseeix un 50,01% del capital, i de la gestora de fons EDM, de la qual en controla un 54%, i ha adquirit el 20% de la gestora Cygnus, amb opció d'incrementar la seva posició per sobre del 50% enguany.

Quant a la diversificació, va apostar per obrir noves vies de creixement en el negoci assegurador internacional amb la compra del 45% d'Assegurances de l'Estat, companyia colombiana de la qual en pot adquirir un 20% addicional al 2024.

Noticias relacionadas

contador