grenergy sede pozuelo

Grenergy va guanyar 4,2 milions d'euros als primers tres mesos de l'any enfront dels 391.000 euros del mateix període de fa un any. Els ingressos totals van assolir els 46,9 milions, un 151% més. Aquest increment es deu principalment als acords de venda de plantes amb tercers, els ingressos d'activacions en construccions de plantes pròpies, així com les vendes d'electricitat de les plantes en operació, ha explicat la companyia.

  • 25,95€
  • 2,98%

L'EBITDA al primer trimestre va assolir els 7,4 milions (+321%). El marge EBITDA sobre la venda d'energia se situa al 62%, mentre que la venda de projectes a tercers queda al 47% durant el primer trimestre del 2022. L'EBIT va pujar fins als 4,8 milions (+552%).

El resultat financer es va traduir en -2,7 milions, principalment derivat de les despeses financeres dels finançaments dels projectes en operació i construcció, i del deute corporatiu restant. Aquesta quantitat es veu compensada per limpacte positiu de les diferències de tipus de canvi en el període (+2,9 milions).

El total de deute net es va situar en 291 milions al tancament del període, equivalent a un palanquejament de 6,2 vegades. El deute es va incrementar des dels 61 milions principalment pel deute corporatiu i deute de projecte sense recurs associat a la construcció de plantes pròpies, i mantindrà aquesta tendència pel creixement de projectes en operació, ha anticipat Grenergy.

Durant el primer trimestre del 2022, l'empresa va invertir 31,8 milions, principalment als projectes de distribució (19,7 milions) i als projectes 'utility scale' (4,7 milions). A més, es va invertir (5,7 milions) en el desenvolupament de Llatinoamèrica i els EUA i (1,6 milions) en el desenvolupament de projectes a Europa.

"En conclusió, aquests resultats del primer trimestre del 2022 demostren una tendència positiva clara en les xifres operatives i financeres, amb més d'1 GW en projectes en operació i en construcció, mentre augmentem l'EBITDA un 321% respecte al mateix període de l'any anterior ", ha conclòs la companyia a la presentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Noticias relacionadas

contador