ep archivo - solaria
SOLARIA - Archivo

Solaria és un dels millors valors de l'IBEX aquest dimecres, mentre que al Mercat Continu destaquen les alces en dues renovables més, Soltec i Grenergy. Totes elles es beneficien de la notícia de l'OPA de Siemens Energy sobre Siemens Gamesa, que ha portat aquesta última a disparar-se (+12%). La matriu alemanya té el control del 67% de Gamesa i estudia una oferta en efectiu, segons ha confirmat.

  • 26,50€
  • 0,38%
  • 9,82€
  • -0,46%
  • 2,22€
  • 0,68%

Solaria puja més d'un 2%, mentre que Grenergy es dispara un 5,7% i Soltec avança un 5% més. En el cas d'aquesta última, avui ha rebut una rebaixa de preu objectiu per part de la companyia alemanya Berenberg fins als 8 euros des dels 10 euros, encara que reitera el consell de comprar atès que aquest nou preu encara suposa atorgar-li un potencial de més del 100% des dels nivells actuals de cotització (3,7 euros).

"Creiem que Soltec Industrial i Powertis, els dos components de Soltec Power Holdings, podrien valer cadascun més del que val el grup actualment. Encara que considerem que el sector dels seguidors solars fotovoltaics seguirà experimentant vents en contra el 2022, les accions (de Soltec) estan ara simplement massa barates, al nostre parer", comenten aquests analistes.

De tornada a l'OPA de Siemens Energy sobre Siemens Gamesa, suposaria l'exclusió de cotització d'aquesta darrera. L'objectiu de la matriu germànica és treure-la de borsa per emprendre una gran reestructuració d'un negoci que es troba sota una gran pressió als darrers anys.

Respecte al preu a pagar, els experts de Sabadell prenen com a "referència el preu pagat a Iberdrola el febrer del 2020 pel seu 8% de participació", que va ser de 20 euros per acció, encara que afegeixen que "la situació de Siemens Gamesa pel que fa a operatiu és pitjor actualment". Aquests analistes aconsellen vendre el valor, amb una valoració de 18,94 euros.

Per part seva, els experts de Bankinter, que també aconsellen vendre, amb un preu de 17,10 euros, recorden que Siemens Energy "ja té una posició de control sobre el capital i l'estratègia, així que no té una necessitat d'oferir una elevada prima de control".

Noticias relacionadas

contador