ep dana dunne consejero delegado de edreams odigeo
EDREAMS ODIGEO - Archivo

eDreams Odigeo ha presentat aquest dijous els seus resultats corresponents als nou primers mesos del seu exercici fiscal (de l'1 d'abril de 2020 al 31 de març de 2021). Segons ha explicat l'agència de viatges en línia, durant aquest període ha registrat pèrdues de 69,6 milions d'euros, davant el benefici net de 29,4 milions registrat durant el mateix període de l'any anterior. Les restriccions que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 han afectat les xifres del grup, que tot i això confia en la seva "posició forta" i en "sortir reforçat d'aquesta crisi".

  • 6,38€
  • 1,75%

Així ho assegura la companyia a la nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), a la qual explica que durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal 2021 ha sumat pèrdues de 24,4 milions, mentre que durant el mateix període del 2020 va registrar un benefici net de 17,9 milions d'euros.

No obstant això, en termes ajustats l'agència de viatges, afectada per l'impacte de la pandèmia al sector turístic, va perdre 65.900.000 d'euros durant els primers nou mesos del seu exercici, en contrast amb el benefici de 31,4 milions del mateix període de l'any anterior. Una tendència que es repeteix si es miren els resultats del tercer trimestre: pèrdues de 23,1 milions davant un benefici ajustat d'11,3 milions durant el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa als ingressos, eDreams ha retallat un 80% aquesta partida durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, fins als 81 milions d'euros (enfront dels 412.900.000 del mateix període del l'any anterior), mentre que el resultat brut d'explotació (EBITDA) es va situar als -31,2 milions d'euros, enfront de l'EBITDA positiu de 72,8 milions d'l'exercici previ. Encara que durant el seu tercer trimestre fiscal, va registrar ingressos per valor de 30 milions d'euros, un 77% menys, ja que l'any anterior van arribar als 131.700.000.

"Creiem que ens estem posicionant de forma adequada per garantir el nostre èxit al món post-Covid-19. El nostre negoci és àgil, cosa que ens permet adaptar-nos a les circumstàncies tan ràpid com sigui necessari. (...) La solidesa de les nostres finances, l'adaptabilitat del nostre model de negoci i les accions de contenció preses durant la pandèmia ens permetran sortir de la crisi amb força i ben posicionats", ha subratllat el conseller delegat d'eDreams, Dana Dunne.

Dunne també ha insistit que la companyia es troba ben situada de cara a la recuperació, perquè "els viatgers estan desitjant tornar a volar, especialment per fer viatges de plaer", que és el focus exclusiu de l'activitat d'eDreams, de manera que "ens trobem ben situats de cara a la recuperació". "El treball que hem realitzat aquests mesos ha aconseguit que el nostre negoci es trobi financerament segur i llest per satisfer la demanda de viatges acumulada que s'espera un cop s'aixequin les restriccions", ha afegit.

Finalment, la companyia remarca a la nota que manté una "sòlida posició de liquiditat, de 122 milions d'euros a finals de gener, sense haver d'afrontar pagaments de deute financer a curt termini i explicant els seus bons preferents, nous préstecs proveïts pel Govern i serveis bancaris amb venciment al 2023".

Noticias relacionadas

contador