deutsche bank

Deutsche Bank està pujant amb força a la borsa aquest dimecres (+6,9%) després de batre expectatives amb els resultats del tercer trimestre gràcies al negoci amb empreses. A més, l'equip gestor entreveu una millora d'ingressos al quart trimestre i el banc ha dit que veu marge per alliberar capital addicional de 3.000 milions d'euros, després de millorar la seva assignació d'actius i que els efectes reguladors hagin resultat menys severs del que s'esperava inicialment.

  • 15,64€
  • -1,39%

L'entitat alemanya ha anunciat avui que el benefici net atribuït va caure un 8% al tercer trimestre, fins als 1.031 milions d'euros. Durant els nou primers mesos, el benefici atribuït va ser de 2.951 milions, -8% enfront dels 3.222 milions del mateix període de fa un any. El total d'ingressos del trimestre millora un 3%, fins als 7.132 milions des dels 6.918 milions d'euros. Durant els nou primers mesos, els ingressos pugen un 6%, fins als 22.221 milions.

El negoci de banca corporativa, que es beneficia d'un entorn de tipus d'interès més alts, va registrar un augment interanual dels ingressos del 21%, fins als 1.890 milions d'euros.

Tot i això, va continuar registrant un alentiment a la seva branca d'inversió, en què els ingressos nets van caure un 4% interanual, fins als 2.270 milions d'euros, i han baixat un 12% durant els nou primers mesos de l'any, fins als 7.300 milions.

"Aquests resultats demostren un sòlid i sostingut impuls de creixement del negoci, combinat amb la contínua disciplina als costos", ha declarat Christian Sewing, director executiu del banc. "A més, hem millorat substancialment les nostres perspectives de capital gràcies als nostres sòlids resultats i a mesures enfocades en l'eficiència del capital. Això ens brinda marge per invertir en el creixement del nostre model Global Hausbank, millorar encara més els rendiments i augmentar i accelerar les distribucions als nostres accionistes".

"Hem millorat substancialment les nostres perspectives de capital gràcies als nostres sòlids resultats"

El benefici abans d'impostos del tercer trimestre va ser de 1.700 milions, amb un augment del 7% i representa la xifra més alta per a qualsevol tercer trimestre des del 2006. Durant els primers nou mesos, el guany abans d'impostos va ser de 5.000 milions d'euros, un augment del 3% interanual, després d'absorbir costos no operatius de 943 milions d'euros, enfront dels 170 milions d'euros durant els primers nou mesos del 2022. Excloent-ne els costos no operatius, el guany abans d'impostos hauria estat de 5.900 milions d'euros euros durant els primers nou mesos del 2023, un augment del 19% respecte als 5.000 milions d'euros durant el període de l'any anterior.

El RoTE després d'impostos va ser del 7,3% al tercer trimestre en comparació amb el 8,2% del tercer trimestre del 2022. El retorn després d'impostos sobre el capital mitjà dels accionistes (RoE) va ser del 6,5 %, enfront del 7,4% durant el trimestre de l'any anterior. El RoTE després d'impostos durant els primers nou mesos va ser del 7,0%, en comparació amb el 8,1% durant el període de l'any anterior, i el RoE després d'impostos va ser del 6,3%, enfront del 7,2% durant el període de l'any anterior.

La provisió per a pèrdues creditícies va ser de 245 milions d'euros al tercer trimestre, enfront dels 401 milions d'euros al segon trimestre. Durant els primers nou mesos, la provisió per a pèrdues creditícies va ser de 1.000 milions d'euros, xifra que representa 28 punts bàsics de la mitjana dels préstecs. Per a l'any complet 2023, Deutsche Bank reafirma la seva expectativa que la provisió per a pèrdues creditícies estarà a l'extrem superior del rang comunicat de 25-30 punts bàsics.

La ràtio de capital CET1 va ser del 13,9% al final del tercer trimestre, un augment des del 13,8% al final del segon trimestre i per sobre de l'objectiu de capital del banc per al 2025 al voltant del 13%.

QUÈ N'OPINEN ELS EXPERTS

Bankinter destaca que els resultats han superat el previst. Tot i que la divisió d'inversió acusa un entorn "complicat" (-4,0% en ingressos), evoluciona millor del previst i compara positivament amb els seus comparables nord-americans.

"El més important és que la banca comercial avança en la bona direcció, la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i té excés de liquiditat. En definitiva, Deutsche Bank avança en la bona direcció per assolir objectius del pla estratègic 2025", indica Bankinter.

Noticias relacionadas

contador