burberry covent garden store, fashion, retail

Burberry es desploma aquest dijous a la borsa. Registra caigudes de més del 9% després d'haver presentat resultats i d'haver advertit el mercat que és "poc probable" que compleixi les projeccions de benefici i ingressos per a aquest any. El grup s'està veient molt afectat per la desacceleració global del mercat del luxe, i això s'està començant a notar en les seves xifres. El problema és que l'avís que ha llançat està afectant també a la borsa altres gegants del sector com LVMH o Kering, que ja perden més d'un 1%.

  • 11,75£
  • 1,21%

En concret, el grup britànic de moda de luxe ha avisat que el seu benefici operatiu ajustat per a l'any fiscal 2024 podria situar-se a l'"extrem inferior" del rang de consens actual d'entre 552 milions i 668 milions de lliures. I és que la caiguda global en la demanda d'articles de luxe està clavant un greu 'cop' a Burberry.

"La desacceleració de la demanda de luxe a nivell mundial està tenint un impacte en el comerç actual. Si la demanda més feble continua, és poc probable que aconseguim la nostra guia d'ingressos establerta anteriorment per a l'any fiscal 24", ha apuntat Burberry a la nota de presentació dels resultats.

Tot i això, des del grup mostren cert optimisme. I és que com ha dit el CEO, Jonathan Akeroyd, “si bé l'entorn macroeconòmic s'ha tornat més desafiant recentment, confiem en la nostra estratègia per fer realitat el nostre potencial com a marca de luxe britànica moderna i seguim compromesos amb assolir els nostres objectius a mig i llarg termini".

Pel que fa als resultats del primer semestre del seu any fiscal 24, el directiu ha dit que Burberry ha fet "bons avenços" en els objectius estratègics i ha executat les seves prioritats "a bon ritme". "Seguim generant impuls al voltant de la nostra nova visió creativa amb el llançament de la nostra col·lecció Winter 23 el setembre, la primera dissenyada per Daniel Lee", ha remarcat Akeroyd.

I és que Burberry espera que Winter 23 l'ajudi a "ampliar la distribució i assegurar una visibilitat més gran a les botigues en comparació amb temporades anteriors", ja que "el nou producte complementa l'oferta principal i els primers indicadors són encoratjadors", ha destacat el grup.

Durant els sis primers mesos de l'any, els ingressos han pujat fins als 1.396 milions de lliures, un 4% més que durant el mateix període de l'any anterior. Per part seva, el benefici operatiu ajustat ha estat de 223 milions de lliures, un 15% menys que durant els sis primers mesos de l'exercici precedent. El benefici net del període ha quedat en 158 milions, un 18% per sota que fa un any.

A més, a la guia per a l'any, a més d'advertir del possible incompliment d'objectius, Burberry també remarca que en base als tipus de canvi actuals, ara espera "una reducció dels obstacles canviaris de 110 milions per als ingressos i d'aproximadament 60 milions de lliures esterlines per al benefici operatiu ajustat”.

Noticias relacionadas

contador