burberry covent garden store, fashion, retail

La companyia de luxe Burberry ha presentat aquest dijous els resultats corresponents al seu any fiscal 2023, finalitzat l'1 d'abril, durant el qual ha aconseguit elevar els beneficis un 21%, mentre que els seus ingressos s'han disparat un 10%. La forta recuperació de la Xina després de la Covid-19 ha estat clau en la consecució d'aquestes xifres, i també ajudarà la companyia a complir els seus objectius a l'any fiscal 2024.

  • 11,52£
  • 0,66%

En concret, el benefici operatiu ajustat de l'any ha assolit els 634 milions de lliures, un 21% més que els 523 milions de l'exercici fiscal 2022. Així, el marge de beneficis ha millorat en passar del 19,2% al 21,2% durant l'exercici que acaba de concloure. El benefici operatiu declarat també s'ha elevat en un 21% en passar de 543 milions a 657 milions de lliures.

Per part seva, els ingressos s'han elevat un 10% fins als 3.094 milions de lliures, enfront dels 2.826 milions de l'any anterior.

El conseller delegat de Burberry, Jonathan Akeroyd, s'ha mostrat "satisfet" pels "sòlids resultats financers" que ha aconseguit el grup, "recolzats pel bon progrés de les nostres principals categories de marroquineria i peces d'abric, amb una acceleració dels ingressos al quart trimestre gràcies a la recuperació del creixement a la Xina continental”.

A més, el directiu ha dit que "després de nomenar Daniel Lee nou director creatiu, hem reorientat l'estètica de la nostra marca i hem donat vida a la seva nova visió creativa amb una campanya i una desfilada que han estat molt ben rebuts. Al mateix temps, hem reorganitzat els nostres equips de cadena de subministrament, marxandatge i digital sota nous líders per impulsar la nostra estratègia”.

Per això, i "tot i que l'entorn extern continua sent incert", el CEO confia a poder "assolir els nostres objectius fiscals per al 2024 i a mitjà termini, ja que ens centrem a executar el nostre pla per fer realitat el potencial de Burberry com la marca de luxe britànica moderna".

El grup espera que els ingressos per vendes a l'engròs disminueixin en un percentatge de dos dígits al primer semestre de l'exercici 2024, amb un efecte negatiu de 70 milions de lliures als ingressos i de 40 milions de lliures en el benefici operatiu ajustat. Preveu un marge de benefici operatiu ajustat del 20% a tipus de canvi constant per a l'exercici 2024.

A més, Burberry ha declarat un dividend final de 44,5 penics per acció, xifra que eleva el pagament per a tot l'any a 61,0 penics, enfront dels 47,0 penics de l'any anterior. L'empresa també ha dit que planeja dur a terme una recompra d'accions de 400 milions de lliures esterlines que es completarà a l'exercici fiscal en curs.

DOBLE IMPULS

Els experts no han trigat a valorar les xifres presentades per la companyia de luxe. Segons Richard Hunter, director de mercats d'Interactive Investor, "el retorn del turista i la reobertura econòmica de la Xina han suposat un doble impuls per a la recuperació de Burberry", de manera que "els indicadors clau mostren un nivell de creixement saludable en la majoria dels productes i regions".

"La solidesa de les xifres també ha permès augmentar un 30% el dividend", comenta aquest analista, que ha remarcat que el grup "tampoc no té intenció d'adormir-se als llorers per mantenir aquest impuls", en referència al nomenament del nou director creatiu que, segons la seva opinió, "ha resultat prometedor" a causa de l'"exitosa desfilada de debut que se suma a la nova estètica de la marca".

També apunta que Burberry "segueix apostant per campanyes de màrqueting innovadores i visibles, que captin l'esperit de l'alta costura i anomenin ambaixadors que siguin actualment molt coneguts als cercles de les xarxes socials". A més, "ha vist els beneficis de la seva diversificació geogràfica, que permet a certes regions recuperar el terreny perdut quan altres economies es poden estar alentint".

Les accions de Burberry han pujat un 59% al darrer any, en comparació amb la pujada del 3,8% de l'FTSE 100.

contador