• El fons de cobertura es converteix així en un dels més agressius amb un 0,8% del capital
  • L'agregat de posicions curtes es va disparar durant la primera quinzena d'abril fins a un nou rècord al 12,19% del capital de l'entitat
  • Ocewanwood es el fondo con mayor participación en el capital de Liberbank, con más de un 10%
Popular-portada

Els ‘hedge fund’ segueixen afilant els seus ganivets en Banc Popular, que rebota avui un 4% després de desplomar-se un 25% en Setmana Santa. AQR Capital Management és l'única excepció entre la resta de fons de cobertura que han posat el focus sobre l'entitat presidida per Emilio Saracho. L'últim moviment ha estat el de Oceanwood Capital Management, que es converteix en un dels més agressius.

  • 0,32€
  • 0,00%

L'última actualització de l'agregat de posicions curtes, que va publicar ahir la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb data del 14 d'abril, es va disparar durant les dues primeres setmanes del mes des del 10,77% fins al 12,19%, la qual cosa suposa un nou rècord per a l'entitat, la capitalització de la qual està a l’entorn dels 2.600 milions. És a dir, accions valorades en més de 310 milions d'euros estan, en realitat apostades, contra el valor.

La Junta General d'Accionistes del dilluns passat va suposar un nou argument per a una altra escalada en la pressió baixista, després que Emilio Saracho reconegués que el banc “camina curt de capital” i que el futur passa per una altra ampliació o per una operació de consolidació. Només el hedge fund nord-americà, AQR Capital Management, ha fet un pas enrere i continua amb el replegament que va començar a principis de l'any, quan era el més agressiu amb més d'un 3% del capital posicionat contra les accions.

No obstant això, les últimes dades del regulador mostren que la pressió segueix, en termes generals, a l'alça. L'últim moviment recollit per la CNMV és l'increment de la posició curta de Oceanwood Capital Management, que va començar l’abril en el 0,4% i en té ja un 0,85% (encara que hagi arribat a tocar el 0,9%) que significa 22 milions d'euros. Així, ja és el més agressiu després de Marshall Wace (2,39%), Samlyn Capital (1,42%) i AQR (1,36%).

Oceanwood és una gestora amb seu al Regne Unit i Malta que gestiona més de 2.000 milions d'euros. Té a la seva oferta diversos ‘hedge funds’, encara que també administra altres productes com a fons de pensions. Entre les seves inversions es troba Liberbank, en què és el fons que major participació té en controlar un 10,266%, segons els registres de la CNMV. Una porció del capital del banc valorada en més de 100 milions d'euros.

La companyia es va fundar el 2006 a partir del grup d'inversió Tudor per un ex de Goldman Sachs, Christopher Gate, dos anys abans de l'enfonsament de Lehman Brothers, al comitè de fallida del qual va participar juntament amb GLG Partners i Ramius Capital Group el 2009 per les ramificacions europees i els diners que gestionava al Vell Continent l'extint banc d'inversió nord-americana.

La seva estratègia és multi-actiu per “proporcionar als inversors un rendiment absolut atractiu a través del cicle, aplicant un enfocament fonamental com a catalitzador de la inversió”, afirma la gestora.

Noticias relacionadas

contador