• El seu president, Emilio Saracho, dóna per fet una nova ampliació de capital i apunta a la possible venda del banc
  • Un 25% dels analistes consultats per FactSet segueix recomanant comprar Popular
Popular-portada

Setmana de passió per al Banc Popular. Després que els seus títols s'enfonsessin un 9,6% dilluns, el seu calvari no cessa aquest dimarts i tornen a ser, amb claredat, els pitjors de l'IBEX 35.

  • 0,32€
  • 0,00%

En concret, es desplomen un altre 8%, fins als 0,67 euros, amb el qual cotitzen el seu preu més baix des de mitjans dels 80, al mateix temps que els seus descensos s'acosten ja al 30% el 2017. I encara sorgeix una altra seqüela: després d'aquestes caigudes, el valor borsari de l'entitat se situa ja per sota dels 3.000 milions d'euros.

Tot això, després d'una Junta General, la d'aquest dilluns, durant la qual el nou president de l'entitat, Emilio Saracho, no va ocultar les dificultats actuals. Va reconèixer que el banc està abocat a una nova ampliació de capital o a ser venut.

UNA CONFIANÇA CADA VEGADA MÉS DIFÍCIL DE SOSTENIR

Els analistes que aconsellen comprar Banc Popular (ara mateix només representen el 25% del total, segons el consens recollit per FactSet) creuen que el banc va a pujar i tenen especial confiança en la possibilitat que finalment es llanci una oferta de compra que faci guanyar als accionistes. "Ens hem fet amb una posició del 2,5% del nostre capital, especulant amb la idea de l'OPA", assenyalaven a 'Bolsamanía' els experts de Blackbird a mitjans març parlant de Popular.

"Mantenim la nostra recomanació de compra sobre Popular i la nostra idea que l'acció és, i seguirà sent, impulsada per bones notícies", assenyalen els experts de Citii

El problema d'aquesta aposta per Popular és la incertesa i els temps. Què passarà amb l'ampliació i com penalitzarà l'acció quan aquesta s'anunciï? Quan arribarà l'oferta de compra (si arriba) i, sobretot, a quins preus? Què passarà pel camí durant tot aquest procés, dimitirà algú més, hi haurà alguna sorpresa negativa més, com l'ajust de resultats anunciat fa una setmana...? Massa incògnites que no es pot dir que deixin el camí precisament buidat perquè Popular comenci a pujar malgrat que, en teoria, ara li tocaria anar a millor.

"Aquest procés (el de solucionar els problemes de Popular) va a suposar nous 'sofriments' per als accionistes del banc i va a implicar que la cotització de l'entitat entri en un període de forta volatilitat", adverteixen els experts de Link Securities al seu informe diari.

"NO CREIEM QUE EL MERCAT ESTIGUI DISPOSAT A POSAR-HI MÉS DINERS"

Emilio Saracho va deixar aquest dilluns clar que una nova ampliació de Banc Popular és un escenari molt probable. Els analistes de Bankinter, que a dia d'avui encara mantenen també un consell de compra sobre Popular, es replantejaran aquesta recomanació precisament davant la possibilitat d'una ampliació que ara és més probable i que seria a un preu "extremadament baix", recalquen. "No creiem que el mercat estigui disposat a posar-hi més diners, al Popular, a hores d'ara", assenyalen els experts de Bankinter i afegeixen: "Aquest nou plantejament pot portar-nos a canviar d'opinió i recomanació (sobre Popular)".


Enfront de l'escepticisme de Bankinter (i del mercat, si s'ha de jutjar per les caigudes que avui torna a registrar el banc) després de conèixer els plans del president de Popular, els analistes de Citi -que també formen part d'aquest 25% que aconsella comprar el banc- reiteren el seu consell i es mantenen ferms. "El Sr. Saracho va enviar un missatge realista i segur sobre el futur del Popular", apunten des de Citi, encara que reconeixen que l'absència d’"accions específiques" probablement va ser el que va portar a les caigudes del banc. "Mantenim la nostra recomanació de compra sobre el banc i la nostra idea que l'acció és, i seguirà sent, impulsada per bones notícies".

Noticias relacionadas

contador