ep yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo
87,11$
  • -0,18$
  • -0,21%

Els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, liderats per Rússia, continuaran negociant aquest dimarts la postura del grup anomenat OPEP+ davant la falta de consens aquest dilluns entre els seus membres sobre si mantenir l'actual nivell de producció o incrementar-lo per evitar perdre quota de mercat enfront d'altres productors.

"La 13a Reunió Ministerial OPEP i no OPEP s'ha ajornat fins dimarts, 5 de gener. La reunió es reprendrà a les 15.30 (hora de Viena)", va anunciar el càrtel petrolier aquest dilluns a última hora.

La falta d'acord després de més de sis hores de negociacions virtuals obeeix a les postures diametralment oposades en el si de l'OPEP+, ja que una majoria de països, incloent-hi Aràbia Saudita, serien partidaris de mantenir la producció, mentre Rússia i Kazakhstan preferirien elevar al mig milió de barrils l'oferta del cru per defensar la quota del càrtel enfront d'altres productors.

El preu del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, cau lleugerament un 0,2%, fins als 50,97 dòlars. I el cru West Texas cau un 0,1%, fins als 47,55 dòlars.

Noticias relacionadas

contador