logo-opep-organisation-des-pays-exportateurs-de-petrole

El petroli retalla posicions aquest dilluns (cedeix al voltant d'un 2%, amb el barril Brent als 47,26 dòlars i el West Texas als 44,74 dòlars) a l'espera que l'OPEP+ (els grans productors del càrtel de l'OPEP i els que no hi pertanyen, liderats per Rússia) anunciïn què faran amb la producció. Tots ells es reuneixen telemàticament entre avui i demà per prendre una decisió.

El mercat espera que, tot i les fortes alces registrades pel cru durant aquest mes de novembre, els productors probablement optin per retardar un augment de la producció en un context que encara segueix sent feble encara que hi hagi bones notícies sobre la vacuna.

CNBC destaca que, tot i que es confirmi aquesta decisió de l'OPEP+, que hauria d'afavorir que el cru segueixi avançant, pesa negativament el ressorgir de la perforació d'esquist als EUA.

Caroline Bain, economista en cap de matèries primeres de Capital Economics, creu que les reunions d'aquest dilluns i dimarts no donaran lloc a sorpreses i afavoriran que el petroli segueixi pujant. "Ara pensem que el preu del petroli (Brent) es mantindrà als 60 dòlars per barril fins al final de 2021", ha apuntat en una nota recollida per CNBC.

Ron Smith, analista de petroli i gas de BCS Global Markets, considera que hi ha raons per estar alcista en els preus del cru, especialment en una perspectiva de sis mesos. En una nota de recerca enviada per correu electrònic a CNBC la setmana passada, va dir que el petroli podria arribar a nivells de 50 dòlars a finals de 2021.

Des de BCS prefereixen ser cauts amb el recent repunt dels preus, malgrat les seves perspectives alcistes. El banc d'inversió diu que l'oferta està esperant a prendre força de la mà de l'OPEP+ i "productors d'esquist hiperdinàmics dels EUA amb ganes de perforar de nou".

Noticias relacionadas

contador