opep
86,09$
  • -0,16$
  • -0,19%

Els ministres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) i de Rússia (OPEP+) celebren aquest dilluns una reunió telemàtica per decidir si mantenen la producció de petroli a nivells actuals durant el mes de gener. El cru Brent s'ha capgirat i cau un 2% després de començar la sessió amb alces.

Mohammad Barkindo, secretari general de l'organització, va comentar diumenge que, si bé s'espera que la demanda de cru augmenti en 5,9 milions de barrils per dia (bpd), fins als 95.900.000 aquest any, el grup veu molts riscos per a la demanda durant el primer semestre de 2021.

"Estem començant a sortir d'un any de profundes retallades d'inversió, enormes pèrdues de llocs de treball i la pitjor destrucció de la demanda de cru que s'hagi registrat", ha assenyalat el dirigent. La mala evolució de la pandèmia de coronavirus i les restriccions a Europa anticipa que la demanda no es recuperarà durant les pròximes setmanes.

L'OPEP+ va decidir durant una reunió al mes passat augmentar la producció en 500.000 barrils per dia al gener, en anticipar un impuls en la demanda, encara que va acordar reunir-se tots els mesos per revisar la producció. La seva decisió no es coneixerà fins al final de la jornada borsària.

Noticias relacionadas

contador