le-boom-du-petrole-de-schiste-aux-etats-unis-va-reduire-le-poids-de-l-opep-estime-l-aie

Les converses de l'OPEP+ (Organització de Països Exportadors de Petroli i la resta de grans productors, liderats per Rússia) s'han retardat fins dijous (estava previst que continuessin aquest dimarts) per donar als ministres més temps per arribar a un acord, després que una llarga i tensa reunió sobre la producció de petroli s'interrompés sense acord aquest dilluns.

El retard, exposat en una carta a la qual ha tingut accés Bloomberg, posa en evidència la profunda divisió dins el càrtel després que les hores de converses de la passada jornada no donessin cap resultat. Els ministres de l'OPEP+ es reuniran ara aquest dijous en lloc d'avui, per donar temps a "més consultes".

Els ministres estan discutint si augmentar la producció el gener com està previst o mantenir les retallades que han ajudat a crear una pujada dels preus del petroli almenys durant un trimestre més. Mentre que alguns consideren que el mercat segueix sent massa fràgil per acceptar més barrils, altres estan disposats a incrementar la producció i aprofitar el fort augment de preus registrat el novembre.

La reunió, que molts esperaven que acabés amb un acord ràpid i sense sorpreses, ara es torça. Algunes analistes també advertien que això podia passar. No es pot oblidar la guerra de preus en la qual es van embarcar els grans productors al principi de la pandèmia. "Els grans jugadors no són reticents a apostar. Vull dir, es van embarcar en una guerra de preus al principi de la pandèmia, durant el que va resultar ser un horrible error de càlcul per part seva. Jugaran segur aquest cop?", es preguntava Craig Erlam, expert d'Oanda, la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador