city london skyline moon
Wikimedia Commons: Colin

Després de la derrota de la primera ministra del Regne Unit dimarts a la tarda, els grups de pressió de negocis van respondre a la decisió del parlament sobre les noves propostes per al pla de Brexit.

La directora general de la Confederació de la Indústria Britànica, Carolyn Fairbairn:

"Ja n'hi ha prou. Aquest ha de ser l'últim dia d'aquesta política del fracàs. Totes les parts necessiten un nou enfocament. Les ocupacions i els mitjans de vida de milers de ciutadans depenen d'això.

"Estendre l'Article 50 per tancar la porta definitivament a un Brexit sense acord ara el març és urgent. L'extensió ha de ser la més curta possible i recolzada per un pla clar.

"Els conservadors han de rebutjar els seus límits, mentre que els laboristes han d'arribar a la taula amb un compromís genuí amb les solucions.

"És hora que el Parlament aturi aquest circ".

Institut de Directors, director general Edwin Morgan:

"Els nostres polítics han fallat una vegada més en trobar una manera de trencar el punt mort. S'estan tornant adeptes a dir el que no volen, però encara és difícil veure on es troba el desig de compromís."

"Ara que tenim la confirmació que el parlament tindrà l'oportunitat de rebutjar el Brexit sense acord per al 29 de març, és essencial que els líders polítics de totes les parts mirin més enllà de les línies del partit per trobar una manera de fer avançar el país".

"Si es busca una extensió, tant el govern com l'oposició han de declarar en termes precisos el que esperen aconseguir d'ella. Les extensions curtes recurrents no són una perspectiva atractiva per a les empreses".

"Si bé, els líders empresarials estan ansiosos per veure els detalls sobre les tarifes i la frontera d'Irlanda del Nord, ja que la tardana planificació i la falta de transparència del govern han fet gairebé impossible que molts d'ells es preparin adequadament per al 29 de març".

El director general de la Cambra de Comerç Britànica, Dr. Adam Marshall:

"Les empreses han advertit una i altra vegada que el Regne Unit no està preparat per afrontar les conseqüències d'una sortida desordenada de la Unió Europea."

"Les agències governamentals no estan llestes, moltes empreses no estan llestes i, malgrat els dos anys i mig transcorreguts des del referèndum, no hi ha un pla clar per donar suport a les comunitats en un canvi tan abrupte".

"El Parlament ha de demostrar que prestarà atenció a aquestes advertències repetides. És obvi que ni el govern ni moltes empreses estan a punt per a una sortida desordenada, i això no s'ha de permetre que passi el 29 de març, ja sigui per defecte o per disseny.

"Westminster ha fracassat una i altra vegada en els negocis durant els últims mesos, però permetre una sortida desordenada i desordenada el 29 de març portaria la negligència política a nous extrems".

Helen Dickinson, presidenta del British Retail Consortium:

"Fins i tot quan el rellotge del Brexit s'acosta a la mitjanit, els parlamentaris continuen barallant. No obstant això, és el públic el que sentirà l'impacte d'un Brexit sense acord: els aranzels, les barreres no aranzelàries i la depreciació de la moneda augmentaran els costos i reduiran les opcions en els prestacions que tots gaudim actualment."

"Les empreses estan desesperades per la falta de claredat sobre els seus futurs acords comercials. Centenars de vaixells naveguen actualment cap a Gran Bretanya sense una comprensió clara de les tarifes, els controls o els requisits de documentació a què s'enfrontaran quan arribin."

"Els polítics s'han d'empassar el seu orgull i trobar un acord que pugui obtenir el suport de la Cambra".

El president executiu de la Societat de Fabricants i Comerciants de Motors Mike Hawes:

"El vot (de dimarts) ens deixa perillosament a prop de la "vora del penya-segat". La sortida sense acord seria catastròfica per a la indústria automotriu. Acabaria amb el comerç sense fricció, afegiria milers de milions al cost de fabricació i els llocs de treball. Les empreses automotrius del Regne Unit es posaran en risc immediat. El parlament ha de rebutjar el no-acord i eliminar-lo permanentment de la taula de negociacions".

Noticias relacionadas

contador