opep 20180622150629

L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) ha anunciat una forta retallada d'1,5 milions de barrils diaris de la producció. El consens esperava una retallada d'1 milió de barrils diaris o, com a màxim, d'1,2 milions. Aquesta decisió supera el que es preveia, i respon a la necessitat de prendre mesures dràstiques per afrontar l'enfonsament del petroli des que va arrencar l'any per causa del coronavirus.

El grup de 14 membres, liderat per l'Aràbia Saudita, ha arribat a aquest acord que, segons informa Reuters, està pendent de l'aprovació de Rússia. El divendres se celebrarà una reunió entre membres i no membres de l'OPEP -la coneguda com a OPEP+. Els experts esperen que Rússia doni suport a la decisió, encara que Moscou s'ha mostrat fins ara a favor de mantenir el nivell actual de retallades.

El petroli amb prou feines ha reaccionat quan s'ha fet pública la notícia. El barril Brent puja ara un 0,35%, fins als 51,31 dòlars, i el West Texas avança un 0,5%, fins als 47,03 dòlars. Aquesta reunió s'ha produït després que el mes de febrer passat l'OPEP celebrés una trobada d'urgència, a la qual es van contemplar una retallada de producció de 600.000 barrils diaris. La trobada va acabar sense cap acord.

Els experts recalquen la necessitat que els grans productors de petroli prenguin mesures dràstiques per frenar l'enfonsament del 20% dels preus en aquests dos mesos a causa de l'impacte del coronavirus sobre la demanda.

"Aquest és un moment crític per a l'OPEP+. La negativa per part de Rússia a donar suport a les retallades podria fer que el petroli s'enfonsés encara més. La destrucció de demanda pel coronavirus serà més forta que la que es va veure al 2007-2008, de manera que el fracàs de l'OPEP+ podria justificar una altra venda massiva del petroli", adverteix Edward Moya, analista d'Oanda

.

Noticias relacionadas

contador