opep 20200412233627

L'OPEP i els seus aliats productors de petroli -OPEP+- van acordar aquest dissabte estendre la històrica retallada de producció del grup un mes més, és a dir, durant el mes de juliol. L'acord es va tancar durant una reunió per videoconferència. El barril Brent puja aquest dilluns un 1,9%, fins als 43,12 dòlars, mentre que el barril West Texas avança un 1,6%, fins als 40,20 dòlars.

"Avui tenim motius per a ser cautelosament optimistes sobre el futur, però encara no estem fora de perill i els desafiaments que ens esperen estan per veure's", va assenyalar el ministre d'Energia de l'Aràbia Saudita, el Príncep Abdulaziz bin Salman, en el seu discurs d'obertura al començament de la reunió de l'OPEP+. Abdulaziz bin Salman va instar el grup a mostrar unitat i a prendre una decisió ràpida.

"Junts som més fortes, junts podem restaurar l'estabilitat dels mercats petroliers i ajudar a reconstruir l'economia mundial", va afegir.

Des de l'1 de maig, l'aliança de grans productors ha reduït la producció en 9,7 milions de barrils per dia. Estava planejat que les retallades començaran a disminuir l'1 de juliol.

Ara, la retallada de la producció de juliol serà de 9,6 milions de barrils per dia després que Mèxic, que compta amb 100.000 barrils per dia, hagi dit que segueix compromès amb l'acord previ del grup.

Les retallades es revisaran mensualment, i la pròxima reunió està programada per al 18 de juny.

Noticias relacionadas

contador