royal dutch shell dl oil rig platform crude brent wti 1
Shell / Copyright: Roberto Rosa

El barril de cru de referència a Europa, el Brent, cotitza per sota dels 80 dòlars a la tercera jornada baixista del petroli, fet que suposa que es col·loca per sota d'aquest rang per primera vegada des de principis de gener, cedint pràcticament tots els guanys obtinguts aquest any.

Cal recordar que l'última vegada que el barril de Brent va cotitzar per sota dels 80 dòlars va ser a principis d'aquest any, més d'un mes abans de la invasió russa d'Ucraïna, que va provocar que el cru superés els 100 dòlars per barril a primavera.

Aquest dimarts, el Brent va registrar la caiguda diària més gran en els seus preus des de finals de setembre.

Ara, les pors d'una recessió mundial, els vents en contra econòmics i les perspectives de tipus d'interès més alts impulsen a la baixa el petroli. A més, s'hi sumen les preocupacions sobre les interrupcions en les exportacions russes després que la Unió Europea aprovés noves restriccions i posés un límit màxim al preu del barril.

El mercat continua sospesant l'impacte en la producció del límit de 60 dòlars imposat sobre el petroli rus pel G7, la Unió Europea i Austràlia, cosa que contribueix a la volatilitat del mercat. Aquest límit se suma a la interrupció causada per l'embargament de la UE a les importacions de cru rus per mar i a les promeses similars dels Estats Units, el Canadà, el Japó i el Regne Unit. Rússia ja ha declarat la seva intenció de no vendre petroli a ningú que signi el límit de preus.

Per la seva banda, el petroli nord-americà, el West Texas, cotitza per sota dels 75 dòlars el barril, nivell que representa el nivell més baix des del desembre de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador