• La cadena de supermercats és l'empresa més pressionada de la borsa espanyola
  • Els fons de cobertura de Marshall i UBS AM hi han rebaixat la seva posició
dia supermercado sede

El fons sobirà de Canadà ha trencat la tendència dels baixistes de reduir la seva pressió en DIA des dels màxims històrics de juliol, al 25%, fins al 19% de fa deu dies. El Canada Pension Broad hi ha pujat la seva posició curta fins al 0,76%.

Dia

  • 0,01€
  • -0,79%

Ho fa des del 0,67% anterior. El Canada Pension Pla Investment Board (CPPIB), posicionat com un dels baixistes de DIA des d'abril, és un dels deu majors fons sobirans de pensions del món per volum d'actius, segons les estadístiques que recopila la consultora Willis Towers Watson i la publicació Pension & Investments fins a 2015, últimes disponibles. En acabar aquest exercici, tenia sota gestió més de 200.000 milions de dòlars.

Aquest import procedeix de les cotitzacions dels canadencs. Els ocupats realitzen aportacions obligatòries que gestiona aquest fons sobirà, conegut al país com el CPP, de cara a tornar aquests diners revalorat a aquests contribuents quan arribi el moment de la jubilació. Un sistema a què s'ha acostat Regne Unit durant l'última dècada -Canadà també té una part de pensió universal pública- i que el Govern xilè posa com a exemple per reforçar el seu model, basat fins ara en la contribució a plans privats.

El moviment a l'alça al capital de la cadena de supermercats que dirigeixen Ricardo Currás i Ana Maria Llopis, va en contra de la tendència dels 'curts' de reduir la pressió en l'empresa. Des que la pressió baixista va aconseguir-ne el 24,86% el 7 de juliol s'ha anat reduint de mica en mica fins al 19,06% del 18 d'agost, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Especialment, el tancament de 'curts' es va produir després de l'entrada del rus Mikhail Fridman al capital amb una exposició del 10% -3% en accions i un altre 7% en derivats- a través del seu vehicle inversor Letterone. Les accions de l'empresa pugen un 15% en l'acumulat de l'any.

De fet, durant els últims dies, paral·lelament a la pujada en l'aposta baixista per part de Canada Pension Broad, els fons de cobertura de Marshall Wace i d'UBS Asset Management han rebaixat les seves posicions curtes. En el primer cas, el 'hedge fund' en segueix sent el més agressiu, amb un 3,46% que s'ha reduït des del 3,6%. Mentre que UBS AM passa del 0,61% fins al 0,48%.

Entre els 'curts' que sobrepassen amb les seves inversions baixistes el 0,5% del capital de DIA també es troben Delores Holdings (3,32%), Darsana Capital Partners (1,23%), Capital Fund Management (0,7%) , WorldQuant (0,62%) i GLG Partners (0,59%).

Noticias relacionadas

contador