• La resta de baixistes ha disminuït la seva aposta durant l'última setmana
  • El valor puja un 8% des de l'entrada del rus Mikhail Fridman al capital
blackrock
Archivo / Blackrock

Els fons de BlackRock han trencat la tendència de disminució de les posicions curtes que han dut a terme els baixistes durant l'última setmana a DIA. El gegant nord-americà va augmentar la seva aposta el divendres fins al 1% del capital de la cadena de supermercats.

  • 760,20$
  • -0,35%

Dia

  • 0,01€
  • 0,78%

Enmig del tancament de 'curts' que s'ha produït en les últimes sessions en la companyia que dirigeixen Ana María Llopis i Ricardo Currás, només hi ha hagut dos moviments a l'alça entre els baixistes. El primer va ser el mateix 28 de juliol en el qual els baixistes van començar a disminuir les seves posicions després de conèixer-se que el multimilionari rus Mikhail Fridman es va fer amb un 10% de l'empresa a través de la seva signatura d'inversió Letterone.

En concret, el 'hedge fund' Delores Holdings va augmentar la seva posició curta des del 3,16% fins al 3,32%. És a dir, va aprofitar el ral·li del 15% de les accions de DIA per reforçar la seva posició a la baixa i convertir-se en el 'curt' més agressiu al capital de l'empresa.

Des de llavors, els inversors han recollit beneficis i els guanys acumulats des del dijous 27 de juliol s'han reduït des del 15% fins al 8%. Però el tancament de 'curts' va continuar durant la setmana passada sobre l'empresa cotitzada de la borsa espanyola més pressionada pels 'hedge funds'.

Marshall Wace disminueix la seva posició curta des del 3,82% fins al 3,28%; GLG Partners, des de l'1,61% fins a l'1,06%, Citadel, des del 0,6% fins al 0,36%; i AKO Capital, des del 2,06% fins al 0,16%. Per la seva banda, mantenen una aposta superior al 0,5% el fons de George Soros, SFK UK Management (0,5%); el fons sobirà canadenc Canada Pension Pla Investment Board (0,67%); Capital Fund Management (0,7%); UBS Asset Management (1,48%); i Darsana Capital Partners (1,23%).

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publicarà aquest dilluns, al tancament, l'agregat de posicions curtes de l'empresa, una dada que actualitza cada dues setmanes. El 21 de juliol va aconseguir el 24,49%, del qual, el 16,8% corresponia a fons amb més d'un 0,5%. Aquests mateixos vehicles han reduït la seva aposta fins al 13,4%. És a dir, 3,4 punts menys.

Noticias relacionadas

contador