• El 7% restant el té a través d'un derivat
fridman

DIA es dispara en borsa. La cadena d'alimentació puja un 19% en borsa després que s'hagi fet públic que el multimilionari Mikhail Fridman s'ha fet amb el 10% de la seva capital. Així, la firma d'inversió Letterone Ivenstment Holdings ha adquirit el 3% del capital social del Grup DIA després de comprar 18,7 milions d'accions ordinàries, que estan valorades en 97,05 milions d'euros, segons els preus actuals del mercat.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

En concret, la companyia ha informat en un comunicat que a més ha aconseguit un acord col·lateral (compra a futur amb venciment el 26 de gener de 2018) per a la compra a terminis de 43,6 milions d'accions ordinàries, equivalents al 7% del capital d'aquesta companyia, un paquet que està valorat en 226,2 milions d'euros.
Letterone ha pres possessió d'aquests títols i subscrit l'acord col·lateralizat de compra a termini a través de LTS Investment, una filial que controla íntegrament de forma indirecta i que gestiona la seva liquiditat i les seves inversions.

Letterone ha aconseguit aquests títols i subscrit l'acord colateralizado de compra a termini a través de LTS Investment

Les accions de DIA s'anotaven a l'inici de la jornada borsària una caiguda del 0,38%, després que ahir presentés els resultats del primer semestre amb una caiguda del 9,7% del seu benefici net atribuït de 54 milions d'euros. No obstant això, s'ha donat la volta amb pujades de fins al 20% després d'aquesta notícia.

No obstant això, el benefici net ajustat de la companyia va augmentar un 4,3% en el semestre, fins als 106 milions d'euros (+3,2% a divisa constant), mentre que el grup va registrar unes vendes brutes sota ensenya de 5.127 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,1% respecte al mateix període de 2016.

D'altra banda, DIA té un nivell molt elevat de posicions a la baixa. De fet, ha tocat màxims del 24,8% el passat 7 de juliol. Segons les últimes dades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que va publicar el dilluns 24 de juliol, els 'curts' es van reduir fins al 24,49%.

Actualment, la firma que més posicions curtes té en el Grup DIA és Marshall Wace, que va elevar la seva presència el 20 de juliol fins a aconseguir el 3,82% del capital de la signatura, seguida per Delores Holdings Ltd, que compta amb el 3,16%, i AKO Capital, amb el 2,06%.

Noticias relacionadas

contador