• El banc torna a caure amb força aquest dilluns després de perdre un 38% la setmana passada i ja val menys de 1.500 milions
  • L'agregat de posicions curtes es va situar al 12,06% del capital el 26 de maig
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Els fons que van apostar en el passat per Banc Popular no són els únics que abandonen el capital de l'entitat enmig de la seva crisi. Els baixistes també han començat a recollir beneficis enmig de la sagnia borsària del banc.

  • 0,32€
  • 0,00%

Popular cau avui a prop d'un 10% -ha arribat a caure un 18% -, cosa que el porta fins al nivell de 1.500 milions d'euros de capitalització, pràcticament la meitat que fa una setmana, període durant el qual ja es desploma a prop d’un 40% fins a cotitzar aquest dilluns als 0,35 euros.

Els grans guanyadors d'aquesta evolució, que per ara Emilio Saracho no ha aconseguit aturar, són els baixistes. Inversors que aposten contra un valor mitjà, generalment, el préstec d'accions al vendre-les quan les reben i recomprar quan les han de tornar. Els 'curts' fa mesos que estan ancorats en el capital de Popular i van aconseguir el 12,06% del capital el 26 de maig, darrera actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Entre ells hi ha Oceanwood i AQR Capital Management. El primer és un 'hedge fund' britànic, amb seus a Londres i Malta, que es troba entre els màxims accionistes de Liberbank (10,6% del capital), també és un dels baixistes més agressius en Popular. Encara que divendres va reduir la seva aposta des de l'1% fins al 0,9%.

Per la seva banda, AQR Capital Management continua amb el seu replegament. Una tendència que va iniciar al gener, poc abans que Saracho prengués les regnes del banc en substitució d'Ángel Ron. Abans, havia estat el major baixista en l'entitat amb més d'un 3,6% del capital apostat contra el valor. Però divendres va reduir la seva posició des del 0,74% fins al 0,69%.

Entre els fons amb més d'un 0,5% del capital com a posició curta, nivell a partir del qual publica el regulador els seus noms propis, també hi ha Marshall Wace (1,99%), Samlyn Capital (1,8%), Lansdowne Partners (0,9%), BlackRock (0,7%) i PDT Partners (0,51%).

Noticias relacionadas

contador