• Blackrock manté la seva participació del 4% en el banc espanyol
  • L'entitat celebra aquest dimecres un nou consell d'administració
saracho pop encuesta
Emilio Saracho, president de Popular.

Gran moviment en l'accionariat de Banc Popular. Blackrock, el segon major accionista del banc per darrere de la Sindicatura d'Accionistes, ha reclamat gran part de les accions que mantenia en préstec a inversors que aposten a la baixa sobre l'entitat financera. En concret, i segons consta als registres de la CNMV, el gegant dels fons s'ha reduït del 2,97% a l1,06% del Popular les seves accions prestades.

  • 0,32€
  • 0,00%

Es tracta, per tant, de més de 83 milions d'accions, valorades en uns 52 milions d'euros a preus de mercat les que han passat d'estar en mode préstec a reintegrar-se a la cartera directa de Blackrock. La firma nord-americana agrupa les accions de desenes de fons d'inversió sota el seu mandat de gestió, radicats en diverses parts del món. Segons l'últim recompte de la CNMV, les posicions baixistes sobre Popular s'havien elevat a 0,33 punts fins a superar el 12% del capital del banc.

Després de la cancel·lació de part del préstec de valors, la participació de Blackrock en Popular es manté el 4,09%, percentatge que el converteix en el segon major accionista per darrere del 9,6% de la Sindicatura d'Accionistes que agrupa directius i famílies fundadores de l'entitat financera.

El canvi de marxa de Blackrock coincideix amb el retorn de Popular a la zona de mínims històrics en borsa, a prop dels 0,6 euros per acció, que valora el banc en 2.700 milions d'euros. El grup que presideix Emilio Saracho es troba a la recta final del procés de resolució del seu futur, després que fa algunes setmanes obrís un procés urgent per atreure ofertes de competidors sobre la totalitat o alguns dels seus actius.

A finals de febrer, Popular mantenia una cartera de 3.000 milions d'euros amb 12 actius en venda, dels quals ja n’ha venut dos: les seves accions en Merlin Properties i l'antiga financera del Pastor. No obstant això, les filials més grans amb les que podria fer caixa són el propi Pastor (valorat en 600 milions d'euros), Popular Portugal (més de 1.000 milions) o les seves participacions minoritàries en Targobank (en què comparteix presència amb el seu accionista Credit Mutuel ), Wizink (controlat pel fons suec Varde), el 25% del mexicà Ve por más (de la família del Valle) o el 100% del nord-americà TotalBank.

Noticias relacionadas

contador