• També hi puja la seva aposta el fons de cobertura WorldQuant
  • El fons sobirà de Canadà per a les pensions hi redueix la pressió
dia supermercado bolsa

Els fons de cobertura que tenen el seu focus en DIA segueixen afinant les seves apostes baixistes. I mantenen la cadena de supermercats com la cotitzada espanyola més pressionada, amb un agregat de posicions curtes altra vegada proper al 20%.

Dia

  • 0,01€
  • 0,75%

Els baixistes han posat fi a la retirada que van dur a terme entre juliol i setembre, rebaixant la suma de posicions des del màxim històric del 24,86% fins al 17,64% del 29 de setembre. De llavors, han repuntat fins al 19,54%, cosa que suposa que més de 500 milions d'euros estan apostats contra l'empresa que dirigeixen Ana María Llopis i Ricardo Currás, que té una capitalització borsària de 2.600 milions.

El valor perd un 10% aquest any. Les caigudes s'han produït principalment durant els últims quatre mesos. Des del 28 de juliol, quan es va disparar la cotització amb l'entrada del rus Mikhaïl Fridman al capital fins als 6,4 euros en intradia, es desploma un 34%.

Alhora que aquesta caiguda, els fons de cobertura s'han mogut al capital de la companyia. Aquesta setmana hi ha hagut diversos canvis. El fons de cobertura britànic Marshall Wace s’hi consolida com el més agressiu amb un 3,2%, que incrementa des del 3,12% anterior i que està augmentant des del 2,59% amb què va començar setembre.

Marshall Wace, liderat per dos exexecutius de Deutsche Bank i Mercury Asset Management, és una empresa britànica amb 22.000 milions d'euros sota gestió que destaca per les estratègies 'long-short' (alcistes i baixistes) dissenyades des de la City, i que tenen el focus en diverses cotitzades espanyoles. A més de DIA, té apostes superiors al 0,5% del capital en Almirall, Sabadell, Bankia, OHL i Cellnex.

Per la seva banda, el fons de cobertura WorldQuant ha incrementat el seu atac baixista des del 0,52% fins al 0,63% del capital. Mentre que el fons sobirà canadenc ha fet el contrari. El Canada Pension Pla Investment Board ha rebaixat la seva aposta des del 0,71% del capital fins el 0,39%.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) recopila les posicions curtes superiors al 0,2% i publica els agregats sobre les empreses cada dues setmanes. És a dir, inversors que esperen que l'acció caigui, ja que prenen prestats els títols per vendre'ls i recomprar-los quan van a tornar-los (vegeu vídeo sobre el funcionament dels 'curts'). Així mateix, la CNMV publica els moviments individuals de més del 0,5% del capital.

Set fons de cobertura compten amb almenys un 0,5% del capital de DIA apostat contra els seus títols: Capital Fund (0,59%), Citadel (0,81%), BlackRock (1,53%), Egerton capital (0,5%), Paloma Partners Management Company (0,53%), darsana capital (1,23%) i Delores Holdings (2,98%).

Noticias relacionadas

contador