• A més, incrementa les que té en OHL, Viscofan, Sabadell i DIA
alcistabajista1

El baixista més actiu de la borsa espanyola redobla els seus esforços. El 'hedge fund' Marshall Wace ha incrementat la seva posició curta en quatre valors i aflora una altra, en Cellnex.

L'aposta se situa al 0,5% del capital, nivell a partir del qual la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publica els moviments individuals. Es tracta d'inversors que guanyen diners quan una empresa cau en borsa. Per això, prenen prestades accions i les venen a rebre-les, mentre que quan van a retornar-les al seu legítim propietari les compren. D'aquesta manera, obtenen rendibilitat -castigada per les comissions- amb un descens al parquet del títol.

  • 1,71€
  • 0,95%
  • 31,34€
  • -0,16%

Dia

  • 0,01€
  • 0,00%
  • 0,33€
  • 1,16%
  • 60,60€
  • 0,17%

La CNMV publica cada dues setmanes l'agregat sobre les empreses de les posicions superiors al 0,2%, i diàriament actualitza els moviments individuals que arriben al 0,5%. El nom propi més repetit en aquests registres és el de Marshall Wace, amb atacs en Almirall, Sabadell, Bankia, DIA, OHL i, ara, en Cellnex. A més, va ser dels més agressius amb el Popular fins al final.

Marshall Wace, liderat per dos ex executius de Deutsche Bank i Mercury Asset Management, és una empresa britànica amb 22.000 milions d'euros sota gestió que destaca per les estratègies 'long-short' (alcistes i baixistes) dissenyades des de la City, i que tenen el focus en diverses cotitzades espanyoles.

A més de Cellnex, també destaca l'increment de la posició curta que té en diverses altres empreses. En OHL, en què va reduir l'atac davant el ral·li de la constructora per la venda del seu negoci d'infraestructures, ha tornat als nivells previs. Va baixar-ne des de l’1,63% fins a l’1,01%, però comença aquesta setmana ja a l’1,65%.

Per la seva banda, ha elevat l'atac des del 0,5% del capital fins al 0,6% en Viscofan. En DIA, la cotitzada més pressionada pels 'curts' amb un 17,82% -va pujar lleugerament el 13 d'octubre encara lluny del 24,86% aconseguit al juliol-, arriba al 3% per primera vegada des del 7 de setembre, en passar a l'octubre des del 2,59% al 3,02%. La cadena de supermercats pateix en borsa i, tot i que aquest dilluns es mou amb lleus alces, es deixa un 37% des dels màxims anuals marcats el 28 de juliol, quan es va conèixer l'entrada al capital del rus Mikhail Fridman a través de l’empresa Letterone, prenent una exposició del 10% -3% en accions i la resta en derivats-.

Finalment, enmig de la crisi política de Catalunya que ha castigat la cotització del Sabadell -encara que avui puja gairebé un 4%, es deixa un 7% des del 29 de setembre-, Marshall Wace ha pujat la seva posició curta l'última setmana des del 0,7% fins al 0,81% del capital del banc.

Noticias relacionadas

contador