• L'entitat es deixa un 10% durant les quatre primeres sessions d'octubre
  • Marshall és un dels fons de cobertura més agressius de la borsa espanyola
ep presidentebanco sabadell josep oliu
EUROPA PRESS

La crisi catalana ha regirat la borsa espanyola, cosa que es converteix en un terreny de joc propici per als fons de cobertura més agressius. Un d'ells és Marshall Wace, que ha incrementat el seu atac baixista en Banc Sabadell aquesta setmana.

  • 1,73€
  • -0,20%

En concret, el fons de cobertura britànic ha elevat la seva posició curta des del 0,82% fins al 0,94% del capital, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Marshall Wace ha estat incrementant la pressió des del 27 de juliol, quan la seva posició curta era al 0,58% del capital.

El 'hedge fund' es defineix com una empresa líder a escala global en gestió d'actius alternatius, fundada per Paul Marshall i Ian Wace, dos ex respectivament de Mercury Asset Management i Deutsche Bank. Sota gestió té més de 22.000 milions de dòlars -entorn de 19.000 milions d'euros-. Així mateix, va figurar fins al final en Popular com un dels seus baixistes més agressius, i té posicions superiors al 0,5% en DIA, Viscofán, OHL, Bankia i Almirall.

En el cas del Sabadell, la inversió baixista és de 84 milions d'euros, enfront de la capitalització borsària de 8.900 milions d'euros del banc català, que cau en borsa un 10% aquesta setmana. És a dir, després del referèndum il·legal de diumenge, ha esborrat al voltant de 1.000 milions d'euros de valor en borsa.

Marshall és l'únic baixista amb més del 0,5% del capital apostat contra l'evolució de les accions del banc que presideix Josep Oliu. La CNMV només publica els noms propis dels 'curts' que superen aquest llindar, mentre que recopila les posicions de més del 0,2% per actualitzar cada dues setmanes els agregats per cotitzada. En el cas del Sabadell, l'agregat de posicions curtes es va situar a l'1,94% del capital el passat divendres 29 de setembre, per sobre dels nivells previs de l’1,82% dues setmanes abans i de l'1,74% del mes d'agost.

Noticias relacionadas

contador