petroleocaida

El petroli rebota un 1% aquest divendres incapaç d'esborrar les pèrdues d'anteriors sessions. El cru està a punt de rubricar la seva pitjor setmana aquest any entre problemes amb els inventaris i les creixents preocupacions per una desacceleració econòmica mundial.

El barril de West Texas, referència als Estats Units, avança un 1,1% fins als 58,57 dòlars. El de Brent, referència a Europa, rebota un altre 1,1% fins als 68,48 dòlars per barril.

"Els riscos que amenacen als subministraments de petroli segueixen presents al so de la tensió entre els EUA i l'Iran", asseveren des d'ANZ Bank. "Malgrat les grans caigudes del Brent aquest any, s'han accentuat aquesta setmana", destaquen al seu torn des de Jefferies.

Jefferies es refereix a les caigudes del 5% que acumula, en aquest cas, el barril de Brent aquesta setmana. "La guerra comercial entre la Xina i els EUA torna a copar els titulars", subratllen els experts de Jefferies intentant justificar les sessions particularment dolentes d'aquesta matèria primera.

"Sense una resolució clara a la guerra comercial a curt termini, que de moment sembla improbable, el petroli pot tenir problemes per encadenar pujades", assevera Jasper Lawler, de London Capital Group. "Esperem que els ral·lis del cru siguin de curta durada", afegeix.

"L'increment dels inventaris de petroli i la caiguda de l'activitat manufacturera dels EUA estan agreujant les preocupacions", assenyalen des de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador