petroleosubida

El petroli avança amb ganes després que Trump amenacés l'Iran amb el seu "final" si vol la guerra. Per la seva banda, la Guàrdia Revolucionària iraniana ha advertit que no té por d'un enfrontament. "Si l'Iran vol lluitar, serà oficialment el final de l'Iran. Mai més torneu a amenaçar els Estats Units!", ha publicat Trump aquest diumenge en un breu missatge a Twitter.

El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 1,3% fins als 63,5 dòlars. Per la seva banda, el de Brent, referència a Europa, avança un altre 1,3% fins als 73 dòlars per barril.

El ministre rus d'Energia, Alexander Novak, ha declarat a la CNBC aquest diumenge que les actuals tensions geopolítiques (a les quals inclou la guerra comercial) han creat un brou de cultiu "molt inestable" per l'anomenat or negre. "És molt complicat prendre decisions a llarg termini que són fonamentals per al mercat", ha postil·lat.

"El petroli és produït cada dia i cada dia ens cal produir 100 milions de barrils, però, amb aquest tipus d'incidents, pot haver-hi una important disparitat que afectarà la seguretat energètica", ha conclòs.

"Per al segon semestre de l'any, la nostra preferència és mantenir la producció, perquè els inventaris vagin baixant gradualment fins a nivells normals", apunten al seu torn des de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). Cal recordar que aquest organisme es va comprometre l'1 de gener a reduir en 1,2 milions de barrils diaris la seva producció durant els sis mesos següents.

Noticias relacionadas

contador