donald trump white house reforma fiscal portada

El president nord-americà, Donald Trump, ha advertit l'Iran que si busca una guerra serà el seu "final", una escalada més davant la tensió entre les dues parts. També la Guàrdia Revolucionària iraniana ha advertit que no té por d'un enfrontament.

"Si l'Iran vol lluitar, serà oficialment el final de l'Iran. Mai més torneu a amenaçar els Estats Units!", ha publicat Trump aquest diumenge en un breu missatge a Twitter.

Mentrestant, la Guàrdia Revolucionària, el cos ideològic i militar d'elit de les Forces Armades iranianes, ha advertit que no té por d'una guerra, encara que no vol un enfrontament armat.

El comandant de la Guàrdia Revolucionària Hossein Salami considera que les forces nord-americanes poden ser "fàcilment derrotades" perquè, a diferència de la Guàrdia Revolucionària, "tenen por a la mort" perquè creuen en el martiri musulmà per la qual cosa qualsevol que mori combatent els infidels té garantit un lloc al paradís, segons recull l'agència de notícies IRNA.

Els Estats Units ha declarat organització terrorista la Guàrdia revolucionària en una escalada de la tensió entre Teheran i Washington. Diumenge passat hi va haver un atac de sabotatge contra diversos petroliers a l'estret d'Ormuz i poc després els Estats Units va retirar part del seu personal a l'Ambaixada de l'Iraq. El CCG està format per Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units.

Noticias relacionadas

contador