petroleocbcae

El petroli comença la setmana amb fortes caigudes enmig de la preocupació per la variant sud-africana de la Covid. El principal assessor mèdic del president dels Estats Units, Anthony Fauci, ha reconegut aquest diumenge que òmicron pot causar un rècord d'hospitalitzacions i morts a l'altra banda de l'Atlàntic.

El barril Brent es deixa un 3%, fins als 71,27 dòlars, i el West Texas cedeix un 3,7%, fins als 68,23 dòlars.

"El cru cau amb força després de conèixer-se que l'augment dels casos d'òmicron pot donar lloc a noves restriccions de viatge, i fins i tot a mesures de bloqueig que farien efecte en la demanda de petroli a les properes setmanes. L'AIE (Agència Internacional de l'Energia) va advertir la setmana passada que l'excés de petroli a nivell mundial es dispararà el 2022, i que un excés creixent provocaria un descens dels preus del petroli a curt i mitjà termini”, apunta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote.

Des del punt de vista dels preus, aquest expert assenyala que si el cru WTI no és capaç de superar 70 dòlars, "podríem veure com les vendes s'estenen cap a la zona dels 60 dòlars a les properes setmanes".

Ozkardeskaya afegeix que la debilitat dels preus del petroli podria continuar pesant sobre els valors energètics. "BP, per exemple, està sentint el pessic de les restriccions relacionades amb la Covid des de fa un parell de setmanes, i probablement posarà a prova el suport de 315-320 penics", detalla.

Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade, també destaca que els preus del cru estan caient per aquest temor que l'augment dels casos de coronavirus faci efecte en la demanda als propers mesos a mesura que els països es mobilitzen per augmentar les restriccions i evitar que el nombre d'infeccions augmenti.

A la Gran Bretanya, Dinamarca i Sud-àfrica, els casos de la nova soca es dupliquen cada dos dies. La primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, va advertir dijous passat que el més probable és que s'imposin més restriccions als propers dies. De la mateixa manera, als Estats Units, les empreses han ajornat la tornada a la feina dels seus trebalaldors fins que els casos mostrin una trajectòria descendent.

Tot i això, malgrat que el sentiment del mercat ha caigut abans de les vacances, alguns esperen que la demanda repunti el 2022 i que els preus del petroli tornin a la seva tendència a l'alça. Segons Goldman Sachs, la variant òmicron ha tingut un estret impacte en la mobilitat. El banc projecta que la demanda de petroli trencarà els màxims històrics durant els propers dos anys.

Noticias relacionadas

contador