petroleo portada maquinas atardecer

Hi haurà un nou rècord en la demanda de petroli el 2022 i el 2023. Són les prediccions de Goldman Sachs, els analistes del qual veuen també la possibilitat que el barril de cru arribi als 100 dòlars.

"Ja hem tingut una demanda rècord abans d'aquesta variant més nova, s'hi està afegint una demanda d'avions més gran i l'economia global segueix creixent". "Es veurà com a mitjana arribarem a un nou rècord de demanda alta el 2022, i novament, el 2023", assenyala Damien Courvalin, cap d'investigació energètica del banc d'inversió, segons declaracions recollides per CNBC.

Sobre la possibilitat que el barril de petroli arribi a superar els 100 dòlars, explica que hi ha "dos camins" que hi podrien conduir.

Un és que els costos creixin a mesura que les companyies petrolieres augmenten la producció: "Hi ha inflació, a qualsevol altra part de l'economia, i al cap i a la fi hi ha inflació als serveis petroliers". L'altra possibilitat és si el subministrament de petroli no pot satisfer la demanda a mesura que les economies globals reobren després de la pandèmia de la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador