ep yacimiento de petroleo y gas
TWITTER - Archivo

El petroli rebota aquest dijous després d'enfonsar-se un 24% la jornada d'ahir i registrar la seva tercer pitjor sessió de la història. El West Texas s'ha esfondrat fins a mínims de 18 anys, i el Brent als nivells de 2016. Amb el rebot d'aquest dijous (del 10% de mitjana), el Brent se situa en 26,60 dòlars i el WT, en 23,12 dòlars.

El petroli està patint tant pel costat de l'oferta com pel de la demanda. La desacceleració dels viatges i l'activitat comercial a tot el món pel Covid-19 pesa sobre la demanda, just quan els grans productors (l'Aràbia Saudita i Rússia) es preparen per augmentar la producció.

"El mercat del petroli és a punt d'inundar-se de barrils", va advertir Bank of America en una nota a clients el dimecres.

Davant d'aquest enfonsament, Naeem Aslam, expert d'Avatrade, es pregunta si és bon moment per comprar petroli. "Donades les vendes massives, crec que els preus podrien rebotar, cosa que estem experimentant avui. No obstant això, l'actual tendència a la baixa i el sentiment general pessimista podrien empènyer el preu a la baixa de nou. Per tant, els inversors haurien d'esperar una mica més", assenyala Aslam. "Dit això, el preu està al punt més baix dels darrers 18 anys; si algú vol sucar 'un dit del peu' en petroli pot ser que tampoc sigui una mala idea", afegeix.

No obstant això, la majoria d'experts preveuen que el petroli continuarà caient. L'escenari, amb el coronavirus i la guerra de preus entre els grans productors, és tan complex i baixista que és poc probable que reaccioni a l'alça. Goldman Sachs veu al Brent a 20 dòlars el barril; Standard Chartered el situa fins i tot per sota d'aquest nivell; i Mizuho Securities adverteix que els preus podrien passar a negatiu a mesura que Rússia i l'OPEP inunden el mercat.

Noticias relacionadas

contador