petroleoiran

Els preus del cru estenen el seu ral·li del dijous en descomptar un conflicte armat entre els Estats Units i Iran. El 24% de la producció mundial de petroli és transportat a través de l'Estret d'Ormuz, escenari de l'enderrocament d'un dron estatunidenc després d'un atac iranià.

Trump no va trigar a respondre afirmant que el país d'Orient Mitjà "ha comès un gran error". De fet, s'ha sabut que el president estatunidenc va arribar a aprovar atacs militars contra Iran i es va retractar en l'últim minut de la seva decisió.

Davant aquest panorama, el barril de West Texas, referència als EUA, avança un 0,8% i supera àmpliament els 57 dòlars. Al seu torn, el de Brent, referència a Europa, puja un 1,3% i bat els 65 dòlars per barril.

"Els preus del petroli s'incrementen al so de l'escalada de tensió a Orient Mitjà", reconeixen els analistes de Jefferies. Tot es remunta a la restauració de les sancions estatunidenques a l'exportació de cru iranià, el tercer major productor de l'OPEP.

"Sens dubte, qualsevol incident a la regió deixaria exposada i molt vulnerable la ruta del petroli que circula per aquí", apunten des de FGE Energy. Des de Oanda postil·len que "la guerra comercial s'ha suavitzat impulsant els preus de les matèries primeres perquè el creixement macro mundial no descompta la pressió d'un prolongat conflicte aranzelari".

Mirant el seu aspecte tècnic, el cru ha confirmat una figura de tornada en doble sòl, segons apunta l'analista de 'Bolsamanía' J.M. Rodríguez. "Si la figura no falla, el que tenim davant és el que es coneix com un doble sòl, pauta d'implicacions alcistes que, com a mínim, haurien de portar-li cap al buit baixista dels $70", sosté.

Noticias relacionadas

contador