ep javier hernani consejero delegado de bme en el curso de economia de apie y bbva en la uimp
APIE - Archivo

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

El fons oportunista Sand Grove, que aquesta mateixa setmana ha elevat la seva presència a OHL fins al 4% del capital des de l'anterior 3%, ha aflorat una participació de l'1% al capital de Borses i Mercats Espanyols (BME), el gestor de la borsa espanyola que ha rebut una oferta de compra d'l'operador borsari suís Six.

Segons ha comunicat Sand Grove a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el fons controla l'1,098% del capital de BME. Un 0,107% a través d'accions ordinàries i un altre 0,991% mitjançant Contractes per Diferència (CFDs), que permeten un major palanquejament en operacions especulatives.

Sand Grove és una companyia fundada i gestionada per Simon Davies, està domiciliada al paradís fiscal de les Illes Caiman i també ha aflorat una participació del 2% a Mediaset Espanya, que es troba en ple procés de fusió amb la seva matriu italiana Mediaset.

Pel que fa a BME, que cotitza als 34,76 euros, el grup està pendent que la CNMV autoritzi l'OPA llançada per Six a 34 euros per acció. Els inversors anticipen fins i tot ofertes superiors, com mostra el fet que el preu cotitzi per sobre de l'ofert pel grup helvètic.

DIVERSOS FONS D'INVERSIÓ A BME

Diversos fons d'inversió han comunicat a la CNMV participacions rellevants a BME. El més actiu ha estat el gestor nord-americà BlackRock, que controla actualment el 3,552% del capital després d'aflorar-hi inicialment el 3,1%.

Altres accionistes rellevants que han aflorat a BME a la calor de l'OPA han estat el fons sobirà de Noruega, Norges Bank, que ha declarat una participació del 2,28%; i el fons nord-americà Burlington Loan Management, amb gairebé un 2% del capital. Per la seva banda, el banc d'inversió japonès Nomura, que va aflorar inicialment l'1,6% de BME, ha reduït la seva presència fins al 0,61%.

Pel que fa a l'OPA de SIX, la CNMV va admetre a tràmit la sol·licitud d'autorització del grup suís. Però l'organisme regulador ha assenyalat que "no autoritzarà l'oferta fins que no s'obtingui l'autorització preceptiva de govern", atenent el que estipula l'article 26,2 del Reial Decret 1066/2007.

El Govern, per la seva banda, disposa d'entre 60 i 90 dies per dir si admet o no l'operació. El Consell de Ministres d'atendre no només a l'informe de la CNMV, sinó també a les comunitats autònomes amb competències en l'assumpte, així com el dictamen del Ministeri d'Economia.

Noticias relacionadas

contador