ep cartel de bme bolsas y mercados espanoles
EUROPA PRESS - Archivo

BME

32,98€
  • 1,00€
  • 3,03%

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d'autorització de l'OPA presentada per SIX sobre BME. L'organisme regulador ha assenyalat que "no autoritzarà l'oferta fins que s'obtingui l'autorització preceptiva de Govern", atenent el que estipula l'article 26,2 del Reial Decret 1066/2007.

L'aprovació d'aquesta OPA requereix el vistiplau del Govern. La CNMV compta amb un mes per remetre un informe a l'executiu al qual doni la seva opinió. El Govern, per la seva banda, disposa d'entre 60 i 90 dies per dir si admet o no l'operació. El Consell de Ministres atendrà no només a l'informe de la CNMV, sinó també a les comunitats autònomes amb competències en l'assumpte, així com el dictamen del Ministeri d'Economia.

El conseller delegat de SIX, Jon Dijsselhof, va declarar recentment que confien que l'oferta sigui aprovada finalment perquè és "molt, molt, molt competitiva" i va descartar que els vagi a afectar la inestabilitat política.

El proveïdor de serveis financers que opera la Borsa de Zuric, principal Borsa de Valors de Suïssa, va llançar el passat 18 de novembre una OPA sobre BME per un import total de 2.842,92 milions d'euros, a raó de 34 euros per acció, després que l'operador borsari confirmés converses preliminars amb Euronext per a una potencial operació d'adquisició.

SIX es va comprometre, a més, a mantenir les marques actuals de BME i les línies de negoci, seus, oficines i estratègies a Espanya almenys durant un període transitori de quatre anys i a no traslladar el domicili social de les entitats regulades fora d'Espanya, excepte autorització de la CNMV.

El president de la CNMV, Sebastià Albella, ja va manifestar aquest mateix dia que l'oferta formulada era "raonable i legítima", encara que va explicar que el Govern és el responsable d'autoritzar l'operació i podria posar condicions per garantir que l'adquisició no perjudica el funcionament i estabilitat del mercat.

Noticias relacionadas

contador