Silvio Berlusconi
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

El fons Sand Grove Capital Management, gestionat i controlat al 100% per l'inversor Simon Davies, ha arribat al 2,004% del capital de Mediaset Espanya en plena fusió d'aquesta companyia amb la seva matriu italiana, Mediaset, per crear un nou conglomerat anomenat Media For Europe (MFE). La passada setmana, Bolsamanía ja va publicar que Sand Grove havia comprat l'1,796% del capital.

Segons ha comunicat Davies a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sand Grove controla una cartera de 6.562.733 accions de Mediaset Espanya, amb un valor de 38.850.000 d'euros, d'acord amb la valoració actual de 5,92 euros per títol.

Aquesta posició va ser completada el passat 27 d'agost, tot i que la comunicació al regulador s'ha realitzat aquest dilluns, 2 setembre. Davies ha comprat durant l'última setmana un paquet addicional de 680.000 títols, després d'aprofitar la caiguda del valor a principis d'agost per construir la majoria de la seva posició.

El valor cotitzava a 7 euros al mes de maig. El juliol va caure fins als 6,50 euros, i des d'aquest nivell i fins al 12 d'agost, es va desplomar fins als 5,15 euros.

L'equació de bescanvi per als accionistes de Mediaset Espanya és de 2,33 accions de Media For Europe per cada acció que posseeixin. Per als inversors que prefereixin rebre efectiu, s'ha establert un pagament de 6,544 euros per cada títol.

No obstant això, s'han reservat 180 milions d'euros per al pagament en efectiu, "cosaque implica que més del 90% dels accionistes de Mediaset Espanya han d'acceptar el bescanvi i no l'efectiu", segons expliquen des de Bankinter.

A més de la família Berlusconi, que controla el 50,2% del capital, segons ha publicat Bolsamanía, l'únic accionista rellevant que controla més del 3% en Mediaset Espanya és el gestor de fons JP Morgan Asset Management, que recentment va arribar al 3,5% del capital. A més, la companyia controla el 4% del seu capital en autocartera.

Noticias relacionadas

contador