ep el presidente de ohl juan villar-mir y el consejero delegado juan antonio fernandez gallar
OHL - Archivo
0,32€
  • 0,00€
  • -0,43%

El banc britànic HSBC ha declarat una participació del 5% en el capital de la constructora OHL, segons les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). De manera paral·lela, el fons d'inversió Sand Grove ha augmentat la seva presència en el capital fins al 4% des de l'anterior 3%, segons les dades subministrades al regulador.

Pel que fa al banc britànic, HSBC ha declarat el control sobre una cartera de 12.630.930 accions, que suposen el 4,408% del capital i estan valorades, a preus de mercat (1,05 euros) a uns 13,2 milions d'euros. HSBC controla un altre 0,283% en accions prestades i un 0,373% a través d'un 'equity swap'.

En el cas de Sand Grove, considerat un fons oportunista, Bolsamanía ja va publicar el passat mes d'octubre que havia declarat una participació en OHL del 3%. La companyia, fundada i gestionada per Simon Davies, està domiciliada al paradís fiscal de les Illes Caiman i controla tota la seva participació a través d'un producte derivat denominat Contracte Per Diferència (CFD), que permet operacions especulatives amb molt palanquejament.

Després d'aquests moviments, la família Villar-Mir segueix controlant el 33,31% del capital, una participació de control que es troba a la venda a l'espera d'un acord amb la família mexicana Amodio. De fet, a mitjans de novembre, el director general d'OHL, Manuel Álvarez, va comentar que "les converses entre el grup i els Amodio continuen amb el mateix objectiu, el de prendre una participació en l'empresa, i esperem que concloguin abans que conclogui l'any".

De moment, no s'ha confirmat aquest possible acord, però l'augment de participació de Sand Grove i l'entrada d'HSBC fan pensar que, de manera imminent, pugui anunciar-se algun tipus d'operació corporativa a OHL. Els Villar-Mir van confirmar l'octubre que negociaven l'entrada de la família mexicana Amodio Herrera.

Segons han detallat llavors, els Amodio realitzaran una injecció de capital a través d'una ampliació i, de l'altra, Villar-Mir els vendrà part de la seva participació del 33%. Així, els mexicans es farien amb una participació una mica superior al 20% d'OHL, però sense superar la cota del 30% que obliga a llançar una OPA sobre el 100% de capital.

contador