ep deutsche bank
EUROPA PRESS
16,53€
  • -0,63€
  • -0,77%

Deutsche Bank s'ha desplomat aquest divendres (-3,19%) en borsa durant segon dia consecutiu de registres a la seva seu després que l'entitat s'hagi vist esquitxada en una suposada trama de blanqueig de capitals relacionada amb els papers de Panamà.

Les accions del banc amb seu a Frankfurt han caigut aquest divendres a un ritme del 3,19% i el valor de les seves accions s'ha desplomat fins als 8,03 euros. Mentrestant, un operatiu compost per al voltant de 170 policies, fiscals i inspectors de la hisenda alemanya registren les oficines on van confiscar documents comercials escrits i electrònics.

Aquest any, la companyia acumula una caiguda en borsa d'un 48%, des dels 15,96 euros per acció registrats el 2 de gener. Abans que esclatés la crisi de 2008, cada acció de Deutsche Bank va arribar a negociar-se a un preu de 88,46 euros.

Segons la Fiscalia de Frankfurt, les investigacions se centren en dos empleats del banc, de 50 i 46 anys d'edat, així com en altres treballadors "no identificats prèviament" sota l'acusació de rentat de diners. En aquest sentit, des de les autoritats alemanyes han assegurat que els dos implicats estan col·laborant en la investigació.

"Després d'avaluar les dades disponibles a l'Oficina Federal de la Policia Criminal dels anomenats 'Offshore Leaks' i 'Papers de Panamà', va sorgir la sospita que Deutsche Bank va ajudar els seus clients a fundar empreses pantalla a paradisos fiscals", van indicar les autoritats, segons Reuters, i van assenyalar que, d'aquesta manera, només el 2016, uns 900 clients amb un volum de negocis de 311 milions van ser atesos per una empresa del grup amb seu a les Illes Verges Britàniques.

Els papers de Panamà van ser una investigació periodística sobre una sèrie de documents filtrats sobre empreses fantasmes allotjades en paradisos fiscals per evadir impostos. Tot i que la investigació va ser publicada el 2016, la Fiscalia alemanya va anunciar aquest dijous que el cas en el qual s'inclou el registre de les oficines de Deutsche Bank cobreix suposades activitats delictives desenvolupades entre 2013 i aquest mateix any.

Noticias relacionadas

contador